PRIMIM SPRE PUBLICARE: Duminica Floriilor la Școala Gimnazială „Aurel Vlaicu” (GALERIE FOTO)

PRIMIM SPRE PUBLICARE: Duminica Floriilor la Școala Gimnazială „Aurel Vlaicu” (GALERIE FOTO)

Duminica Floriilor reprezintă sărbătoarea care anunță venirea Sărbătorilor Pascale.

Floriile simbolizează intrarea lui Iisus în Ierusalim și începutul Săptămânii Patimilor, cunoscută sub numele de “Săptămâna Mare”. Această sărbătoare simbolizează pentru credincioși triumful asupra morții din duminica următoare, adică cea a Învierii. În plus, Floriile deschid Săptămâna Mare, pentru care se realizează Deniile – acele slujbe care au menirea de a-l conduce pe Hristos pe drumul crucii, de la moarte și până la Înviere.

Pentru că elevii Școlii Gimnaziale „Aurel Vlaicu” Arad, corpul din Gai, sunt elevi credincioși, împreună cu ai lor coordonatori, atât profesori, cât și învățători, au pregătit pentru enoriași felicitări și diverse mesaje prin care au transmis ca fiecare să aibă parte de Sărbători Pascale binecuvântate, învăluite în bucurii și iubire.

Doamna profesoară, Diana Tomuța, a pregătit corul claselor gimnaziale care a susținut câteva cântece în biserică, cu acordul preotului parah Caius Cuțaru.

La ieșirea din biserică, enoriașii au fost întămpinați de elevii clasei a III-a și a IV-a. Ei le-au dăruit câte o floare, pe care au confecționat-o din hârtie cu drag și gingășie.

Să avem cu toții parte de Sărbători Pascale binecuvântate, învăluite în iubire și fericire!

Prof: Lăcrimioara Herbei

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.