PRIMIM SPRE PUBLICARE: „O pagină neagră din istoria Universității «Aurel Vlaicu»”

PRIMIM SPRE PUBLICARE: „O pagină neagră din istoria Universității «Aurel Vlaicu»”

„Experiența Rovența reprezintă pentru universitatea noastră, un vis urât. Venirea lui ca rector, însă, a însemnat, după cum avea să se dovedească, începutul unei catastrofe, care, din fericire nu s-a produs. Cele trei propuneri pe care profesorul Rovența le-a făcut Senatului, în calitate de rector, ar fi dus la falimentul financiar al universității, după șase luni de la aplicare. Prima a fost dublarea salariilor tuturor cadrelor universitare, urmată de scăderea numărului de ore de predare și scăderea numărului de studenți pe grupă. O analiză riguroasă a departamentului financiar contabil al UAV a demonstrat dezastrul financiar care ne aștepta. Senatul a votat în unanimitate împotriva acestor măsuri susținute de Rovența și a propus demiterea acestuia. Faptul a fost acceptat, cum era și firesc, de către Ministerul Educației și Cercetării care a luat act de această decizie a Senatului și a propus un rector interimar, în persoana doamnei Lizica Mihuț. După două luni au avut loc alegerile pentru ocuparea funcției de rector. La aceste alegeri ar fi putut participa și domnul Rovența, dar a renunțat. Alegerile au confirmat-o în funcție pe doamna Lizica Mihuț care a revenit pentru al treilea mandat la conducerea UAV, în perioada 2008 – 2012.

Au urmat apoi procese, reclamații, articole defăimătoare etc ale lui Eugen Rovența. Revenind însă la procese, din păcate, un judecător arădean, care a fost înainte de 1989 secretarul Primăriei din Șiria, a stabilit ca UAV să plătească daune către Eugen Rovența de 50 000 de euro, neluând în considerare hotărârea în unanimitate a Senatului UAV. La următoarele procese, Eugen Rovența a mai cerut să i se plătească și indemnizația de conducere pentru patru ani, reprezentând 50% din salariul de rector, o funcție pe care a ocupat-o pentru o foarte scurtă perioadă de timp. Dacă profesorul Rovența ar fi respectat programul pentru care a fost ales ar fi fost în continuare colegul nostru și ar fi putut face parte, probabil, din Consiliul Academic.

Cele 10.000 de euro pe care instanța din Brașov, a decis ca universitatea să le plătească lui Eugen Rovența, reprezintă o parte din cheltuielile de transport, între România și Canada, făcute în perioada celor 6, 7 ani de procese.

În sfârșit s-a încheiat o pagină neagră și credem irepetabilă, din istoria Universității Aurel Vlaicu”.

Biroul de presă al Universității „Aurel Vlaicu” din Arad

  1. fiecare cu dreptatea lui

    Raspunde
  2. oricat ar vrea sa o dreaga lizica cu povestile ei sforaitoare realitatea e ca cei 10.000 de euro nu reprezinta cheltuieli asa cu minte cu nerusinare UAV si sefa ei matusalemica ci DAUNE. adevarul e ca lizica nu concepe ca poate si pierde procese in conditiile in care pe listele de „salarizare“ (eufemistic fie spus) ale UAV au fost inghesuiti tot felul de magistrati cu pretextul ca predau te miri ce disciplina pe care doar ei au inventat-o si de care nu are nimeni nevoie.
    e notoriu ca tot felul de persoane influente din arad dar si bucuresti, au cateva ore pe semestru la care in general nici nu vin ei ci le tin asistentii si pentru care iau sume colosale de bani, totul doar pentru mentinerea caldelor relatii.
    UAV e un model de coruptie institutionalizata care impreuna cu cealata gluma academica UVVG nu sunt altceva decat organizatii promiscue care promoveaza impostura, nonvaloarea, si reprezinta un paravan pentru bisnita imobiliara pe care sefii o desfasoara. unde mai pui ca de cand s-a descoperit noul filon al studentilor straini care au invatat rapid cea mai importanta lectie: ca pentru 100 de euro iau orice examen, afacerea merge ca pe roate. Imaginea noastra ca tara care intretine un asemenea sistem de invatamant infloreste, mai ales in tarile de unde provin aceste rebuturi de studenti, veniti aici pentru ca nu faceau fata la universitatile adevarate din tarile lor.
    aceste doua universitati sunt printre cele mai corupte institutii din tara asta si o rusine pentru ideea de invatamant … de la conducere pana la ultimul portar.

    si in acest context ce sa vezi? mare soc! un judecator a avut curajul sa nu le dea castig de cauza. probabil cauza s-a stramutat undeva unde pur si simplu nu s-a gasit un prieten care sa aiba un prieten care la randul lui….
    adevarul e ca se mai schimba si romania noastra, incet dar se schimba… nu destul de repede din pacate ca valul schimbarii sa ii mai afecteze la propriu si pe cei doi academicieni, patroni de dughene universitare de renume mondial.
    PS parca vad ca maine poimanie mai organizeaza doamna lizica o conferinta de presa unde alaturi de stearsa si tacuta figurnata in postul de rector… (nu ii mai retin numele, dar conteaza?) ne va anunta alte izbanzi academice de „impact major“, infratiri cu te miri cine, proiecte care nu vor aduce nici un beneficiu real decat sifonarea unor fonduri catre un amic sau altul …

    vivat academia, vivat profesores

    Raspunde
  3. totusi pe cand niste flagrante la UAV?
    si pe cand finalizarea dosarului de coruptie de la UVVG – ati mai auzit ceva de el?
    nu de alta dar acum ar fi un moment perfect. e sesiune si fiecare profesor pleaca acasa cu mii de euro spaga. zic de ambele universitati, nu discriminam pe nimeni 🙂
    chiar nu sunt curiosi domnii procurori deloc? ca nu auasa multa activitate pe la parchetele aradene. nu demult a fost condamnata o doctorita ca a luat 1000 de lei spaga. aici se iau mi de euro de cap.
    ajunge sa stati de vorba cu studentii straini sa vedeti.
    e incredibil ce se intampla. ar trebui legat jumatate din corpul academic de la fiecare universitate – si de asmenea cativa studenti francezi, italieni etc sa aratam frantei, italiei si celorlalte tari europene ca meritam sa fim in spatiul Schengen si ca luptam impotriva coruptiei.
    e greu insa cand la univesitatile noastre predau cu toate beneficiile politisti (oare ce naiba pot preda astia), procurori, judecatori, oameni de prin ministere, de prin partide politice…

    Raspunde
  4. mărioara universitară 12 iunie, 2014, 2:24 pm

    apropo
    are cineva idee cu cat a crescut averea doamnei profesor universitar dr Lizica Mihut de cand e capo di tutti capi la UAV.

    Raspunde
  5. mincinosii de la UAV 12 iunie, 2014, 5:12 pm

    hotararea instantei in realitate suna asa

    Solutia pe scurt: Admite recursul declarat de către recurenta pârâtă Universitatea „Aurel Vlaicu” –Arad împotriva sentinţei civile nr. 597/01.03.2011 pronunţată de Tribunalul Arad ,pe care o modifică în parte în sensul că admite în parte acţiunea în contencios administrativ formulată de reclamant în contradictoriu cu pârâta; Respinge petitul privind repunerea reclamantului Rovenţa Eugen Ionel în funcţia deţinută şi plata indemnizaţiei de conducere de 40% pentru perioada 22.07.2008-29.09.2009; Obligă pe pârâtă la plata către reclamant a sumei de 10.000 de Euro cu titlu de daune morale precum şi la plata sumei de 600 de lei cu titlu de cheltuieli de judecată parţiale. Menţine restul dispoziţiilor sentinţei civile atacate referitoare la soluţia privind anularea Hotărârii nr. 174/22.07.2008 emisă de Senatul Universităţii „Aurel Vlaicu” Arad; Fără cheltuieli de judecată în recurs. Irevocabilă. Pronunţată în şedinţă publică azi 27.03.2014.
    Document: Hotarâre 1095/2014 27.03.2014

    extras de pe portalul Curtii de Apel Brasov

    prin urmare folosind practici invatate de pe vremea cand turnau la securitate cei din conducerea universitatii mint si dezinformeaza cu nerusinare

    10.000 euro daune morale – scrie clar – Universitatea si conducerea ei ilustra nu au reusit sa manareasca rezultatul acestui proces!!!

    Raspunde
  6. Vad ca Alin a sarit in apararea mascariciului Roventa. Alinule, ia intereseaza-te mata ce e si cu Roventa. Daca merita penalul ala sa fie rector. Ia cauta matale sa vezi cum a venit cu pluta din Toronto la ciolanul de la UAV dupa ce a zbarcit-o acolo.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.