Primul SPITAL ONLINE din Europa a fost lansat de MEDICII ROMÂNI

Primul SPITAL ONLINE din Europa a fost lansat de MEDICII ROMÂNI

Prima platformă de live chat medic – pacient din Europa, a fost lansată marți în România la inițiativa antreprenorială a unui grup de medici români, cu suportul unor specialiști din Marea Britanie.

Prin intermediul acestui proiect, la dispoziția pacienților vor sta, 24 de ore din 24, medici din toate specialitățile care au drept de liberă practică pe teritoriul României.

„SpitalOnline.ro își propune să răspundă acestei nevoi a pacienților de a putea comunica oricând cu medicul lor, de a pune întrebări și a primi răspunsuri chiar și în afara programului clasic de consultații. Potrivit studiilor, aproximativ 70% dintre vizitele la un spital sau la o clinică offline, pentru generarea unui diagnostic și a unei conduite medicale, ar putea fi mijlocite de tehnologie, deci evitate. De asemenea, dacă ne uităm pe Internet, pe forumuri, observăm că sunt sute de oameni care caută online răspunsuri la diverse probleme medicale. Vrem să evităm ca acești oameni, care de cele mai multe ori nu au suportul unui cadru medical specializat, să ajungă să se trateze după ureche”, a declarat marți inițiatorul proiectului, Mihai Râșcu.

Potrivit acestuia, medicii SpitalOnline.ro oferă sprijin instant și consiliere permanentă pentru urgențe minore, interpretări de analize, diagnostice prezumtive, precum și tratament medical de primă intenție. De asemenea, aceștia pot elibera adeverințe valabile în orice țară din Uniunea Europeană, rețete, trimiteri și scutiri medicale.

După crearea unui cont pe site, pacientul selectează specialitatea medicală dorită și consultă lista medicilor. Printr-un icon specific, poate vedea care dintre medici sunt online și care nu. Dacă medicul dorit nu este online la momentul respectiv, pacientul se poate programa pentru o consultație ulterioară sau poate accesa unul dintre medicii disponibili. Înainte de a intra în legătură cu medicul, pacientul trebuie să efectueze plata consultației online, iar apoi va beneficia de un consult prin chat. În plus, pacientul îi poate trimite medicului fișiere în orice format (copii ale analizelor medicale), iar fiecare utilizator va dispune de un dosar personal și confidențial, la care vor avea acces doar acesta și medicul său.

Costul unei consultații este de 85 de lei, respectiv 50 de lei pentru abonați, iar costul abonamentului este de 190 lei pe an.

Printre specialitățile medicale disponibile în prezent se numără: alergologie, boli infecțioase, cardiologie, dermatovenerologie, diabet și nutriție, endocrinologie, gastroenterologie, ginecologie, medicină de familie, medicină generală, medicină internă, medicină sportivă, nefrologie, neurologie, oftalmologie, oncologie, ORL, ortopedie, pediatrie, pneumologie, psihiatrie, psihologie, reumatologie, stomatologie și urologie.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.