Principalele cauze ale ACCIDENTELOR rutiere în judeţ. Cum s-au pregătit POLIŢIŞTII ARĂDENI pentru anul 2017

Principalele cauze ale ACCIDENTELOR rutiere în judeţ. Cum s-au pregătit POLIŢIŞTII ARĂDENI pentru anul 2017

Numărul accidentelor rutiere  pe drumurile publice din județul Arad au scăzut față de 2015. Asftel, s-au înregistat cu 5% mai puține accidente grave, cu 27% mai puține accidente mortale și cu 9% mai puține accidente cu persoane grav rănite.

Principala cauză generatoare de accidente rutiere rămâne viteza excesivă, urmată de abaterile săvârșite de pietoni și de bicicliști. În cadrul acțiunilor desfășurate în trafic, au fost aplicate 48.825 de sancțiuni contravenționale.

Au fost reținute în vederea suspendării dreptului de a conduce 3.653 de permise de conducere și au fost retrase 1.254 de certificate de înmatriculare.

I.P.J Arad va intesifica, anul acesta, activitățile pentru creșterea gradului de siguranță al cetățenilor, prevenirea și combaterea infracționalității în școli și în zonele adiacente, asigurarea unui climat de legalitate a mediului de afaceri prin combaterea evaziunii fiscale, contrabandei, corupţiei, contrafacerii de mărfuri, a infracţiunilor din domeniul achiziţiilor publice şi protecţia intereselor financiare ale Uniunii Europene.

Cuvinte cheie

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.