PRINȘI în timp ce PESCUIAU ILEGAL

PRINȘI în timp ce PESCUIAU ILEGAL

Un echipaj de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Arad, a depistat, sâmbătă, în jurul orei 10.30,  pe albia râului Mureș, trei persoane care pescuiau cu unelte interzise deținerii și folosirii neautorizate, prin metoda greblare folosind câte un băț de pescuit prevăzut cu mulinetă, cârlig tip triplă și un  plumb, asupra lor fiind găsită și o cantitate de pește, aceștia fiind agățați de diferite părți ale corpului.

Cele trei persoane au fost depistate pe malul stâng al râului Mureș, în zona cartierului Micalaca între podul CFR și podul rutier din mun. Arad.

Jandarmii au stabilit identitatea persoanelor, acestea fiind bărbați cu vârsta de 35, 46,  respectiv 62 de ani, din municipiul Arad.

Având în vedere că ,, pescuitul cu japca, cu ostia, suliţa, ţepoaica şi cu orice alte unelte înţepătoare sau agăţătoare, prin greblare sau harponare“  constituie infracțiune, conform prevederilor O.U.G. nr. 23/2008 privind pescuitul și acvacultura, jandarmii au întocmit actele de sesizare necesare organelor de urmărire penală.

Uneltele găsite, au fost ridicate în vederea confiscării, până la finalizarea cercetărilor.

Foto: Arhivă

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.