Problema NEREZOLVATĂ a PARCĂRILOR din Arad. „Au fost discuții, însă pe hârtie nu s-a propus nimic”

Problema NEREZOLVATĂ a PARCĂRILOR din Arad. „Au fost discuții, însă pe hârtie nu s-a propus nimic”

Pentru a încuraja folosirea mașinilor hibrid sau electrice, proprietarii acestora sunt scutiţi, în unele oraşe din ţară, de plata locului de parcare.

Scutirea este o bună modalitate de a încuraja utilizarea unor mașini mai puțin poluante, având în vedere că România are o concentrație de PM 2,5 de 14,29 micrograme/mc, acesta fiind un indicator în funcţie de care se măsoară poluarea aerului.

De remarcat, că gratuitatea locurilor de parcare pentru aceste autovehicule nu este reglementată pe plan naţional. În schimb, fiecare oraș poate lua o decizie în acest sens prin aprobarea unei hotărâri de consiliu local.

Astfel, deși Aradul s-ar fi putut număra printre orașele care oferă această gratuitate, ideea s-a blocat la stadiul de discuții, neajungând niciodată în stadiul de proiect de hotărâre pe ordinea de zi a Consiliului Local Municipal.

„În momentul actual nu avem parcări gratuite pentru mașinile hibrid și electrice. HCLM 510 din 2019 nu prevede gratuitate pentru aceste tipuri de mașină. Au fost discuții, însă pe hârtie nu s-a propus nimic, la nivel de hotărâre”, ne informează Ovidiu Dragoman, şef serviciu Parcări și Ridicări Vehicule din cadrul Recons SA.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.