Problema pistelor pentru biciclete din Arad va ajunge în INSTANȚĂ

Problema pistelor pentru biciclete din Arad va ajunge în INSTANȚĂ

Unica soluție prin care bicicliștii arădeni pot fi protejați, prin aducerea în legalitate a infrastructurii dedicate lor, este desființarea acelor piste care nu respectă prevederile legale în vigoare.

„Având în vedere că actuala administrație, deși responsabilă pentru asigurarea unei infrastructuri funcționale, nu a răspuns până în prezent numeroaselor sesizări pentru corectarea neajunsurilor identificate, ne vedem obligați să ne adresăm instanței. Amintim că în urma unei investiții de aproape trei milioane de euro, cicliștii arădeni au primit simple desene pe asfalt, drumuri pe care s-a inlocuit asfaltul degeaba, în general o infrastructură inutilă și mai ales periculoasă. Proiectul este viciat prin lipsa avizului Poliției, iar majoritatea traseelor nu sunt conforme cu cerințele legale, expunându-i pe cei care le folosesc la pericol de accidentare”, spun cei de la USR Arad.

„Din nefericire, vedem astăzi cum arădenii cad victime ale modului iresponsabil al administrației de a implementa soluții greșite, pe bani mulți. Nu este normal ca pe de o parte să plătim pentru piste și apoi să fim accidentați. Majoritatea infrastructurii construite de primarul Falcă este inutilizabilă și trebuie să luăm măsuri pentru ca astfel de evenimente să nu se mai repete. Pănă vom avea piste reale, pe care bicicliștii să poată circula în siguranță, se impune eliminarea celor care îi pun în pericol. Pe lângă că sunt riscante, primăria aruncă în continuare banii pe fereastră, refăcând periodic marcajele pe aceste piste. Noi ne vom adresa instanței, pentru a cere să constate ilegalitatea lor, pericolul pe care îl reprezintă pentru utilizatori și în final să dispună desființarea lor și tragererea la răspundere a vinovaților. Arădenii care sesizează probleme pe traseele pentru biciclete pe care circulă pot să le semnaleze prin e-mail la: usr.arad@gmail.com, cu precizarea problemei, a adresei și cu o fotografie atașată. Noi le vom cuprinde în plângerea adresată instanței”, a declarat Sergiu Cosmin Vlad, deputat al USR.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.