Probleme mari la TAKATA: FALIMENT sau redresare financiară?

Probleme mari la TAKATA: FALIMENT sau redresare financiară?

Takata speră într-o soluţionare pe cale extrajudiciară a problemelor sale, care este de preferat unui faliment ordonat de instanţă.

Cele 16 decese, cauzate în principal în Statele Unite ale Americii, de airbag-urile cu defecte, produse de Takata, au obligat compania să înlocuiască, parțial sau în întregime, 100 de milioane de sisteme de protecție.

Producătorul de airbag-uri caută surse externe de finanțare pentru plata datoriilor și redresarea financiară, printre ofertanți numărându-se producătorul japonez „Daicel Corp and Sweden’s Autoliv”.

Pe lista creditorilor se numără cei mai mari producatori auto din lume, printre care Honda Motor Co, alianța Renault / Nissan și Ford Motor Co, Japonia Takata Corp având astfel în vedere și declararea falimentului pentru compania înființată în Statele Unite.

„Am prefera reeșalonarea datoriile printr-o soluționare în afara instanței cu creditorii. Aceasta a fost poziția noastră de la început, și nu s-a schimbat. În afară de asta, suntem deschis la toate opțiunile”, a declarat CEO-ul Takata, Yoichiro Nomura, conform Reuters.

Soluționarea pe cale extrajudiciară ar fi de preferat unui faliment ordonat de instanță pentru toate operațiunile globale ale companiei, deoarece ar asigura o aprovizionare stabilă cu materialele necesare înlocuirii pieselor defecte.

Sursa: Reuters.com

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.