Problemele mari pentru o companie din Arad! Două SUTE de angajați își vor PIERDE LOCUL DE MUNCĂ

Problemele mari pentru o companie din Arad! Două SUTE de angajați își vor PIERDE LOCUL DE MUNCĂ

Compania de Apă Arad a început un amplu proces de disponibilizare, la finalul căruia, aproximativ 200 de persoane își vor pierde locul de muncă, anunță Florin Tripa, deputat social-democrat arădean.

Tripa atrage atenția asupra faptului că, în loc să curețe compania de membri PNL, cei din conducere au optat pentru disponibilizarea persoanelor care muncesc.

 „Avem nenumărate semnale privind neregulile care stau la baza disponibilizărilor de la Compania de Apă Arad, unde se aplică principiile defunctului PDL. Se dau afară oameni care muncesc, în timp ce clientela PDL-PNL, care taie frunze la câini prin birourile companiei, stă în continuare pe salarii grase și nu are nicio problemă. Într-o viitoare ședință a Consiliului Județean Arad, colegii mei vor cere o situație exactă a acestei acțiuni, care pare mai degrabă o executare a angajaților incomozi, a celor care nu pupă mâna liberală din fruntea orașului sau județului și mai puțin una legată de competență, eficiență și așa mai departe. Vrem să vedem și noi care sunt criteriile ce stau la baza acestor disponibilizări, dacă există o analiză pertinentă în urma căreia să se fi luat decizia ca unul sau altul dintre angajați să fie pus pe liber, în timp ce alții să rămână în cadrul societății, deși nu au obiectul muncii, fiind recomandați doar de calitatea de membru de partid sau de prieten al liderilor PNL Arad sau șefilor Companiei de Apă.Totodată, solicit public Inspectoratului Teritorial de Muncă să verifice situația de la Compania de Apă, să analizeze plângerile depuse de angajați, neregulile sesizate de aceștia și să ia măsurile necesare pentru ca legea să fie respectată, în cadrul acestei societăți cu capital public“, declară Florin Tripa, deputat al PSD Arad.

 

  1. e clar ca este exact cum spune deputatul. dar sa nu uitam unde a fost angajat actualul presedinte al CJ si cine este actionarul majoritar al CAA. deci pe unii ii da afara fara sa ii testeze sau sa se faca o analiza a productivitatii fiecarui angajat. clar, epurare pe criterii clare de partid. oare il da afara si pe ghilea?

    Raspunde
  2. de aia e asa scumpa apa? 200 de taietori de iarba asta asa la prima strigare, daca se cauta mai meticulos cred ca se mai poate concedia 100 de trantori, sa mergeti si la top ca si acolo e plin de pile plus alte institutii.

    Raspunde
  3. Era si cazul sa se ia aceasta masura , se stia de ani buni ca schema e incarcata de multe pile .

    Raspunde
  4. Probleme pe care si le-au creat singuri, cu buna stiinta iar acum se vaita ca le fuge pamantul de sub picioare. Hai ma, oare sa le plangem de mila ?. Atunci cand ai o piramida mare, exagerat de mare si de inutila cu foarte multe ramificatii si nivele si tu cu buna stiinta ii darami fundatia, ce ai vrea sa se intample ?. Normal ca se va surpa. Exact la fel este cu orice sistem de organizare. Cand tu ii dai afara pe cei care muncesc, pe cei care-ti aduc banii ca sa te sustina pe tine acolo sus si mai mult, muncesc pe bani putini, in conditii mizere si cu stres maxim doar ca tu sa poti huzuri, sa poti face ce vrei, cand si cat ai chef, atunci normal ca mai devreme sau mai tarziu o sa pici si o sa pici urat de tot. Palmasul ala de jos, pe care l-ai dat afara, e muncitor, o sa-si gaseasca altceva de lucru, ca e harnic si are de tinut o familie si poate si multe credite prin banci, dar tu, panarama cocotata in functii fara acoperire si fara sens ce o sa faci ?. Cu un pic de noroc, cu niste pile si proptele o sa te cocoti iar sus, dar mai mult ca sigur toti te v-or arata cu degetul. Incet, incet, firmele care sa sustina inutil taietori de frunze la caini or sa dispara si fii sigur ca nici o firma privata nu o sa vrea sa aibe in randurile ei oameni de nimic, care nu produc nimic, nu aduc nici un beneficiu ci numai incurca lucrurile. Nimeni nu are nevoie de scursuri paguboase intr-o societate sanatoasa. Asta sa-ti de-a de gandit tie, care astazi esti un pic de sefulet intr-o companie de stat sau legata direct de una asemenea si nu cauta sa-ti planga nimeni de mila ca-ci dupa ce ai supt ca o capusa ani si ani de zile nu meriti nici o amarata de privire din partea populatiei muncitoare.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.