Produse cu BACTERIA E.coli, RETRASE de pe piaţă de un SUPERMARKET

Produse cu BACTERIA E.coli, RETRASE de pe piaţă de un SUPERMARKET

Scandalul provocat de îmbolnăvirea copilaşilor din Argeş ia amploare, alţi 11 copii care prezentau scaune diareice fiind internaţi în ultimele 24 de ore în spitalele din judeţul Argeş. Numărul total al pacienţilor minori cu această simptomatologie a ajuns, marţi, la 62.

Ministrul Sănătății, Patriciu Achimaş-Cadariu, a anunțat, săptămâna trecută, în cadrul unei conferințe de presă că a fost identificată cauza îmbolnăvirii copiilor: o tulpină a bacteriei E.coli.

În data de 25 februarie, echipe mixte, alcătuite din inspectori DSVSA şi DSP din judeţele Argeş şi Dolj au demarat acţiunea de prelevare de probe, care au fost transmise spre analizare către Institutul de Igienă şi Sănătate Publică Veterinară (IISPV).

ANVSA a anunțat, luni, că în urma analizelor preliminarii, bacteri E.coli a fost depistată în 25 de kilograme de brânză de vaci într-un magazin din Curtea de Argeş. Ca urmare, lanțul de supermarketuri PROFI a decis să retragă din magazinele sale produsele de la „Lactate Bradet”. Profi a precizat că produsele vor fi retrase până când se va încheia ancheta.

Profi a precizat că în toate magazinele sale, produsele de la acest furnizor au fost ambalate și comercializate doar în județul Argeș.

Magazinele la care s-au comecializat produsele „Lactate Bradet” sunt: Profi Constanţa, Profi Mioveni, mai multe magazine Profi din Piteşti, precum şi Profi Topoloveni Parcului.

Autoritățile au dispus stoparea activității societății respective. Totodată, bacteria a fost depistată şi la produse din pui din gospodăria unui localnic din Bacău.

„În urma analizelor de laborator, inspectorii veterinari au găsit E.coli în probele de brânză de la Lactate Brădet din Curtea de Argeș, care comercializează și produse tradiționale. Este vorba despre o cantitate de 20 de kilograme de brânză proaspătă de vaci. De asemenea, în județul Bacău inspectorii au găsit într-un frigider carne de pasăre recoltată dintr-o gospodărie personală”, a declarat luni, pentru Agerpres, ministrul Agriculturii, Achim Irimescu.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.