PRODUSE de mare RISC pentru COPII, RETRASE URGENT de pe piață

PRODUSE de mare RISC pentru COPII, RETRASE URGENT de pe piață

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor ne anunță că va retrage voluntar de pe piață un număr de şapte produse destinate bebeluşilor.

Este vorba despre şapte modele de monitoare pentru video pentru bebeluşi Philips Avent (SCD620), produse în perioada ianuarie 2016 – martie 2018.

Aceste monitoare constituie un pericol de incendiu, deoarece bateria se poate supraîncălzi atunci când e conectată la priză. În România s-au vândut peste 700 astfel de produse.

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a anunţat, miercuri, că, în conformitate cu prevederile Legii nr 245/2004 (r1) privind securitatea generală a produselor, transpunere a directivei europene 2001/95/CE, Philips România SRL a notificat instituţia despre începerea unei campanii de retragere voluntară pentru produsul Monitor video pentru bebeluşi Philips Avent (SCD620), ţara de origine China.

Produsele care ar putea fi afectate sunt: SCD620/79, SCD620/78, SCD620/93, SCD620/52, SCD620/26, SCD620/05, SCD620/01 .

La secţiunea detalii despre pericol, reprezentanţii societăţii Philips menţionează că au descoperit faptul că bateria se poate supraîncălzi când este conectată la o sursă de curent electric. Acest fapt ar putea conduce la un potenţial pericol de incendiu”, ne informează ANPC.

Retragerea produselor începe miercuri, prin contact direct prin adresa de e-mail a consumatorilor înregistraţi în baza de date MyPhilips CRM şi printr-o pagină dedicată: https://www.philips.ro/c-w/support-home/recall/avent-baby-monitors-scd620-series.html .

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.