Prognoza METEO pentru următoarele două săptămâni: VINE IARNA!

Prognoza METEO pentru următoarele două săptămâni: VINE IARNA!

Vremea se va menține, în continuare, caldă pentru această perioadă în Banat. Se vor înregistra medii ale maximelor termice de 15…17 grade. La finalul acestei săptămâni, temperaturile vor scădea, maximele termice vor deveni apropiate de normele climatologice, iar media regională se va situa în jurul valorii de 8 grade. Către sfârşitul perioadei de prognoză regimul termic va marca o scădere şi media maximelor va fi de 4…5 grade. Mediile minimelor se vor situa între 5 şi 7 grade pe tot parcursul primei săptămâni, apoi vor marca o scădere, iar în intervalul 24- 29 noiembrie se vor menţine constante, în jurul valorii de 0 grade.

Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi ridicată între 20 şi 29 noiembrie, iar pe 21 şi 22 noiembrie cantităţile de apă vor fi mai importante şi ploile se vor semnala pe arii extinse.

În Crișana, până în jurul datei de 20 noiembrie se vor înregistra, în medie, temperaturi maxime de 14…16 grade ce vor caracteriza o vreme caldă pentru această perioadă. Apoi, între 22 şi 24 noiembrie, regimul termic va marca o scădere, spre valori diurne de aproximativ 6 grade.

Procesul de răcire va continua, iar de la jumătatea celei de a doua săptămâni şi până la sfârşitul intervalului de prognoză mediile regionale se vor situa în jurul a 4 grade, caracterizând o vreme uşor mai rece decât în mod obişnuit la final de noiembrie. Mediile temperaturilor minime se vor încadra între 4 şi 6 grade pe tot parcursul primei săptămâni, iar în a doua săptămână vor scădea spre valori uşor negative, cuprinse între -2 şi 0 grade.

Va ploua slab, local în jurul datei de 18 noiembrie, iar începând cu data de 20 noiembrie ploile se vor semnala pe arii extinse. Pe 21 şi 22 noiembrie se pot cumula cantităţi de apă mai importante.

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.