Prognoza meteo pentru următoarele zile. La ce să ne așteptăm în acest week-end?

Prognoza meteo pentru următoarele zile. La ce să ne așteptăm în acest week-end?

Vineri temperatura scade şi în sudul şi estul țării, astfel că, regimul termic va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 22 de grade în Maramureş şi 32 de grade în sudul Olteniei. În jumătatea de sud-est a ţării, cerul va avea înnorări temporar accentuate şi pe arii restrânse se vor semnala averse şi descărcări electrice. Izolat cantităţile de apă vor depăşi 15 l/mp şi vor fi condiţii de grindină. În restul ţării, cerul va fi variabil, iar ploi de scurtă durată se vor semnala doar izolat, la munte.

În weekend vremea va fi frumoasă în toată zona montană. Numai izolat mai pot fi ploi slabe, de scurtă durată în Carpaţii Occidentali şi nordul Carpaţilor Orientali, cel mai probabil duminică după amiaza. Temperatura începe să crească, uşor.

La mare, în weekend, cerul va fi mai mult senin, iar temperatura se va încadra între 25 şi 27 de grade. Temperatura apei mării va fi între 22 şi 24 de grade. Vântul mai are unele intensificări sâmbătă, dar duminică va fi în general slab.

Sâmbătă vremea va fi frumoasă cu cerul mai mult senin în toată țara. Vântul va mai avea unele intensificări în nord-estul şi în sud-vestul ţării, precum şi la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 22 de grade la Miercurea Ciuc şi Suceava, 30 de grade la Drobeta Turnu Severin, Craiova şi Giurgiu și 31 de grade în sudul Olteniei.

Duminică vremea se va menţine predominant frumoasă şi se va încălzi uşor în cea mai mare parte a ţării.

Temperaturile maxime trec de 25 de grade în aproape toată ţara şi ajung la 32 de grade la Drobeta Turnu Severin. Cerul va fi variabil mai mult senin, cu unele înnorări la munte unde izolat vor fi ploi slabe, de scurtă durată.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.