Se poartă automatizările. Toată lumea le caută, cu toții vrem să ne ușurăm munca, așa că tehnologia evoluează rapid și vine în întâmpinarea dorințelor noastre cu propuneri tot mai interesante sau chiar irezistibile. Vă prezentăm astăzi programatoarele pentru sisteme de irigații. Creierul sistemului de irigații. Tu gândești intervalele și timpii de udare apoi i le spui și lui și gata. Ai scăpat de grijă.
Ce Este Programatorul Și Cum Funcționează?
Cunoscut și sub numele de controller, acesta este un calculator pe care îl conectezi la sistemul de irigații montat în curtea proprie cu scopul de a porni, respectiv a opri irigarea conform programului setat de tine. Îți poți vedea liniștit de treabă, pentru că el memorează programul setat de tine, având grijă că apa să ajungă în mod optim și eficient acolo unde este nevoie de ea.
Bineînțeles că nevoile de irigare din curtea vecinului nu se potrivesc cu cele din curtea ta, așa că producătorii de echipamente pentru irigații au dezvoltat mai multe tipuri de controllere, cu capacități și trăsături diferite, așa încât fiecare să aleagă pe măsura nevoilor. Poți afla detalii despre ele luând legătura cu specialiștii de la Gardenpedia, pe care îi poți contacta rapid pe site-ul gardenpedia.ro și care te vor ajuta să înțelegi avantajele unei astfel de achiziții și de ce anume trebuie să ții cont în alegerea ta.
Programatoare Mari Și Mici – De Toate Pentru Toți
Pentru grădinile mici se pot achiziționa modele care să controleze una-două zone de udare. În cazul sistemelor gândite cu două sau mai multe zone diferite, se pot seta individual, pentru fiecare zonă, intervale diferite de udare. Dacă în spatele casei e umbră și se usucă pământul mai greu, poți seta programatorul să țină cont de acest aspect și să ude mai rar zona respectivă. Consum de apă mai mic, gazonul nu se îneacă, toată lumea e fericită!
Există și modele gândite pentru proiecte mai mari (parcuri, spații verzi) având posibilitatea de a controla până la 22 de zone, atașându-li-se un modul de extensie.
De asemenea, poți opta fie pentru un controller cu montaj interior, fie pentru unul cu montaj exterior, în funcție de cum este configurat spațiul tău. Cele cu montaj exterior sunt mai scumpe deoarece sunt gândite să reziste la intemperii.
Nu în ultimul rând, un aspect foarte important atunci când vorbim despre programatoarele pentru irigații este că ele pot fi adaptate oricărui tip de sistem, indiferent că vorbim despre irigare prin aspersie sau despre microirigații (sisteme pentru culturi de fructe și legume, garduri vii etc, care folosesc tubul de picurare).
Programatorul Pentru Irigații Știe Să Lucreze În Echipă
Și face echipă bună cu senzorul de ploaie și cu cel de umiditate. Dacă tu ești plecat în vacanță și programatorul este setat să pornească la 7 dimineață dar afară plouă, iar tu nu ai de unde să știi treaba asta, un senzor de ploaie montat strategic, îi spune programatorului că încă nu e cazul să pună sistemul la treabă.
Senzorul de umiditate se montează în sol, la o adâncime de 7-8 cm și măsoară umiditatea chiar la rădăcina plantelor, transmițând același tip de informație: este nevoie de apă sau, dimpotrivă, încă nu e cazul.
Orice grădină, indiferent de forma și specificul ei, poate fi exploatată la maxim. Nevoia noastră de a petrece mai mult timp în natură este de necontestat și acum avem la îndemână trebuie să facem tot ce ține de noi pentru a profita de ceea ce ne poate ajuta în această direcție.
O echipă de oameni bine pregătiți în domeniul irigațiilor te poate ajuta cu un proiect bine realizat care să țină cont de toate aspectele care țin de grădina ta, pentru că rezultatele să fie la cel mai înalt nivel.
Lasă un comentariu