Cum să alegi cele mai bune uși metalice de exterior

Cum să alegi cele mai bune uși metalice de exterior

O ușă metalică de exterior poate fi, în majoritatea cazurilor, cea mai eficientă modalitate de a-ți proteja locuința de hoți și alte persoane răuvoitoare, de aceea specialiștii recomandă să alegi o variantă cât mai sigură.

Una dintre cele mai răspândite preconcepții în cazul modelelor de uși metalice de exterior ține de estetică (vor fi la fel de speciale precum cele din lemn? se vor plia pe designul locuinței mele?), însă există și soluții pe piață care îmbină siguranța și funcționalitatea cu o estetică deosebită.

Cum alegi cele mai bune uși metalice de exterior?

Ușa de exterior este cartea de vizită a casei tale și poate transforma radical aspectul fațadei, prin urmare este foarte important să faci cea mai bună alegere. Iată de ce trebuie să ții cont în procesul de selecție!

  • Caracteristicile tehnice

Atunci când alegi o ușă exterioară metalică trebuie să ții cont, dincolo de aspectul estetic, și de caracteristicele tehnice. Înainte să începi căutarea ar fi bine să stabilești tipul furnirului, tipul bolțurilor de fixare, tipul mânerelor, dar și al sistemului de încuietori (există varianta cu o yală, dar și cu două sau trei, la care pot fi adăugate și sisteme suplimentare de protecție).

Ar mai trebui, de asemenea, să decizi dacă îți dorești un model cu un vizor discret sau mai proeminent. Toate acestea sunt caracteristici pe care ar trebui să le ai deja stabilite înainte să pornești căutarea propriu-zisă, pentru a-ți ușura alegerea finală.

Nu în ultimul rând, ar trebui să ții cont de faptul că toate aceste caracteristici pot crește sau descrește prețul final al produsului ales, așa că ele trebuie atent corelate cu bugetul pe care îl ai la dispoziție.

  • Model

Aceste uși metalice au devenit foarte populare și în țara noastră în ultimii ani, mai ales pentru că oferă o izolație termică și fonică foarte bună. În acest context, producătorii și-au diversificat paleta de oferte pentru a încerca să fie pe placul cât mai multor potențiali cumpărători.

Descoperă gama variată de uși de exterior de la Rom Decor! Pe rom-decor.ro găsești atât modele clasice, cât și duble! Diferența dintre cele două este una destul de evidentă: cele clasice pot fi montate, de regulă, în toate locuințele (apartamente, vile etc.), în timp ce a doua categorie este recomandată pentru spațiile mai mari.

Varianta dublă are o lățime între 120 și 140 cm, având, totodată, un cadru format dintr-o parte fixă și una mobilă. Dincolo de faptul că ai nevoie de mai mult spațiu, și prețul este considerabil mai mare. Cu toate astea, dacă îți dorești ca locuința ta, care este suficient de spațioasă, să beneficieze de cel mai înalt grad de protecție, specialiștii recomandă să alegi mereu modele de uși de exterior duble.

  • Tipul deschiderii

Paleta de opțiuni disponibile, dar și complexitatea sistemelor de funcționare pot transforma, în unele cazuri, alegerea într-un adevărat chin.

Nu la fel stau lucrurile, însă, în ceea ce privește tipul deschiderii! Aici lucrurile sunt destul de simple: trebuie să decizi doar dacă vrei o ușă cu deschidere pe stânga sau pe dreapta. Alegerea ta finală ar trebui să fie intersecția a două coordonate: specificul locuinței (criterii de ordin tehnic, cu alte cuvinte) și preferințele strict personale.

  • Dimensiuni

După o simplă căutare pe Google o să descoperi că există o mulțime de alternative, în funcție de specificul fiecărei locuințe. De exemplu, în cazul în care alegi un model obișnuit, cu înălțime de 200 cm, lățime de peste 80 cm și grosime de 5, atunci este bine să știi că pentru a-l monta vei avea nevoie de un spațiu de cel puțin 205 cm înălțime și 90 lățime.

Cu aceste detalii tehnice te poate ajuta, în marea parte a cazurilor, și consultantul companiei de la care achiziționezi produsul. În cazul în care această opțiune nu este disponibilă, ai grijă să alegi mereu să ții cont de regula celor 5 cm: să fie mereu mai mică cu 5 cm decât lățimea și înălțimea spațiului în care o montezi. Este bine de știut că poți opta și pentru o variantă personalizată. Cu alte cuvinte, dacă ai un spațiu care nu corespunde dimensiunilor standard, atunci poți să negociezi cu un producător realizarea pe comandă.

Desigur, pe lângă cele mai sus menționate, în procesul de selecție trebuie să acorzi o atenție deosebită și designului. Culoarea modelului ales, precum și finisajele, trebuie să se preteze exigențelor de ordin estetic ale întregii locuințe și să-ți reflecte corect personalitatea.

Descoperă ofertele Rom Decor!

Rom Decor oferă o gamă largă de produse, îmbinând eleganța cu rezistența și cu o estetică impecabilă. Prețurile modelelor se află printre cele mai avantajoase de pe piață, iar caracteristicile și dimensiunile sunt ușor adaptabile spațiului pe care îl ai la dispoziție.

Acum că ai aflat care sunt criteriile de care trebuie să ții cont, nu îți mai rămâne decât să intri pe site-ul celor de la Rom Decor, companie cu vastă experiență în comercializarea de uși de exterior și de interior, și să identifici cea mai bună variantă pentru locuința ta.

Cuvinte cheie

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.