Programul „Reforma educației timpurii”- 14 grădinițe noi și 9 reabilitate în județul Arad

Programul „Reforma educației timpurii”- 14 grădinițe noi și 9 reabilitate în județul Arad

În baza programului Reforma educației timpurii, finanțat de Banca Mondială și Guvernul României, pentru județul Arad s-a aprobat construirea a 14 clădiri noi și reabilitarea a 9 clădiri existente, informează Inspectoratul Școlar Județean Arad într-un comunicat de presă.

În prezent toate procedurile de achiziții, servicii de proiectare și întocmire a documentației tehnice au fost finalizate pentru toate cele 23 de grădinițe. Este vorba de Grădinițele PN Galșa, PN Livada, PN Pecica,  PN Lipova, PP Arad, PN1 Ineu,  PN Apateu, PP Sântana, PN Șicula, PN Seleuș, PN2 Nădlac, PN Secusigiu, PN Semlac, PN Căpâlnaș, PN Secaș, PN Neudorf, PN Turnu, PN Hălmagiu, PN Sintea Mare, PN Tisa Nouă, Pn Socodor, PN Satu Mare (Secusigiu), PN Sânpetru German. Dintre acestea, pentru grădinițele PP Sântana, PN Ineu, PN Șicula, PS Seleuș, PN Nădlac, PN Secusigiu și PN Semlac a fost finalizată procedura de achiziție de lucrări și încheiate contractele de execuție precum și emiterea ordinelor de începere a lucrărilor.

Pentru două grădinițe (PN Șicula, PN Seleuș) lucrările au fost demarate, iar pentru celelalte grădinițe cuprinse în lista aprobată, pe măsură ce se vor emite autorizațiile de construire, se vor demara și lucrările de execuție. Termenul de finalizare este de 9 luni. Pentru realizarea proiectului, unitățile administrativ teritoriale vor co-finanța lucrările de branșamente la rețelele de utilități ale localităților, de împrejmuire, dotarea cu centrale termice (după caz) și locurile de joacă pentru copii.  La finalizarea lucrărilor MENCȘ va asigura și dotarea cu mobilier.

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.