Programul TERASELOR din Arad, MODIFICAT. Ce votează luni noul Consiliu Local Municipal

Programul TERASELOR din Arad, MODIFICAT. Ce votează luni noul Consiliu Local Municipal

Pentru a veni în sprijinul agenților economici care desfășoară activități de alimentație publică, cu terase, primarul municipiului Arad, Călin Bibarț, vine cu propunerea de prelungire a termenului până la care acestea vor putea funcționa în aer liber.

Noul Consiliu Local Municipal se reunește luni, în ședință publică extraordinară, și va avea pe ordinea de zi și un proiect de hotărâre privind modificarea programului teraselor și zonelor pietonale din Arad.

Noul proiect de Hotărâre privește modificarea Hotărârii nr. 192/2017 a Consiliului Local al Municipiului Arad privind Regulamentul de desfășurare a activităților comerciale și al piețelor în municipiul Arad, cu modificările și completările ulterioare și a Hotărârii nr. 235/2020 a Consiliului Local al Municipiului Arad privind aprobarea unor măsuri pentru transformarea unor străzi din municipiul Arad în zone pietonale, cu modificările și completările ulterioare, la iniţiativa primarului.

„Având în vedere evoluția epidemiologică datorată pandemiei de COVID-19, precum și necesitatea respectării condițiilor impuse prin hotărârile Comitetului Județean pentru Situații de Urgență al Județului Arad prin care se impun restricții restaurantelor și barurilor, lăsând posibilitatea desfășurării activității pe terase, impune necesitatea prelungirii perioadei de desfășurării activităților pe terase”, se arată în raportul de specialitate.

Potrivit acestei inițiative, termenul de 31 octombrie 2020, stabilit inițial prin hotărâre CLM, devine 31 decembrie 2020.

Tronsonul Piața Avram Iancu, cuprins între Strada Grigore Alexandrescu nr. 1 și Strada Tribunul Dobra nr. 2, și Strada 1 Decembrie 1918 vor fi zone pietonale în perioada: 1 aprilie – 31 decembrie, iar terasele vor funcționa zilnic, între orele 10:00 – 24:00

Piața Luther (lângă Biserica Roșie), devine zonă pietonală permanentă.

Astfel, toate terasele vor putea funcționa în perioada 01.04 – 31.12.

 

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.