Proiect ambiţios de penalizare a parlamentarilor leneşi. Acum poţi susţine şi tu asta!

Proiect ambiţios de penalizare a parlamentarilor leneşi. Acum poţi susţine şi tu asta!

Fundatia Caesar s-a activat şi la Arad, unde un grup de iniţiativă se implică în proiectul care vizează penalizarea parlamentarilor leneşi.

Este vorba despre o iniţiativă cetăţenească prin care se doreşte instituirea unei penalizări de 1% din salariul unui deputat sau senator, pentru fiecare absenţă de la muncă. În plus, membrii fundaţiei cer publicarea cheltuielilor făcute de parlamentari şi desfiinţarea votului secret. Ca să reuşească, au nevoie de 100 de mii de semnături, pe care trebuie să le strangă în următoarele 6 luni, în 11 judeţe pilot între care se regăseşte şi Aradul.

Fundatia Caesar este alcătuită în special din tineri, majoritatea cu studii realizate în afara ţării. Fundaţia a lansat i74, o iniţiativă cetăţenească ce vrea, printr-un proiect de lege propus de cetăţeni, să schimbe regulamentele Parlamentului şi legea răspunderii ministeriale.

Cheltuielile deputaţilor şi senatorilor români sunt de trei ori mai mari decât ale parlamentarilor din Ungaria. Spre deosebire de legile din toată Europa, aleşii români îşi decontează cheltuielile printr-o declaraţie pe propria răspundere, fără să le justifice cu facturi sau bonuri fiscale.

Proiectul Fundaţiei Caesar vrea să schimbe toate aceste lucruri. Şi, pentru că urmează un an electoral, tinerii susţin că o astfel de iniţiativă ar putea fi începutul schimbării din temelii a clasei politice.

De remarcat, că România are astăzi aproape 600 de parlamentari, cărora românii le platesc indemnizaţii de peste 2500 de euro pe lună, plus 10.000 de euro alte cheltuieli.

Aflaţi de pe site-ul www.i74.ro cum puteţi susţine proiectul!

  1. ba voi v-ati tampit de tot. cum dracu sa voteze parlamentarii un asemenea proiect?? ce faceti voi e risipa de energie aiurea. mai bine i-ati lua de gat sa dati cu ei de pamant la propriu!! aia initiativa nu semnaturile !

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.