Proiect de milioane de euro pentru modernizarea Teatrului Clasic „Ioan Slavici” Arad

Proiect de milioane de euro pentru modernizarea Teatrului Clasic „Ioan Slavici” Arad

Pe ordinea de zi a şedinţei publice ordinare a Consiliului Local Municipal care a avut loc astăzi au fost şapte proiecte de hotărâre, toate fiind votate favorabil, majoritatea în unanimitate.

Cel mai important punct de pe ordinea de zi a fost proiectul de hotărâre cu privire la aprobarea documentaţiei de actualizare a studiului de fezabilitate pentru obiectivul de investiţie „Reabilitarea clădirii Teatrului Clasic Ioan Slavici Arad” şi a documentaţiei de avizare a lucrărilor de intervenţii pentru obiectivul de investiţie „Modernizarea sălii de spectacole la Teatrul Clasic Ioan Slavici Arad”.

Lia Ardelean, consilier municipal, s-a abţinut şi a avut o intervenţie în care şi-a motivat gestul. Ea susţine că este de acord cu investiţia şi modernizarea teatrului, însă nu doreşte ca sala de spectacole să fie schimbată radical, ci să-şi păstreze aspectul tradiţional.

„E un proiect mare, care defineşte acest mandat, cu investiţii mari în cultură. Vom avea porţile deschise la teatru şi aş dori să existe o prezentare a acestui proiect pentru a atrage finanţări europene. Cinci milioane de euro reprezintă finanţare europeană, iar restul investiţiei va fi finanţată de municipalitate”, a spus primarul municipiul Arad, Gheorghe Falcă.

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.