Proiect în valoare de 18.565.111,86 de lei derulat de Administrația Parcului Natural Lunca Mureșului

Proiect în valoare de 18.565.111,86 de lei derulat de Administrația Parcului Natural Lunca Mureșului

Comunicat de presă

În data de 22 noiembrie 2022, a avut loc conferinţa de lansare a proiectului ,,Implementarea de măsuri active de conservare, din Planul de management aprobat, pe teritoriul Parcului Natural Lunca Mureșului și a ariilor protejate conexe”, cod SMIS 152067. Evenimentul a fost organizat la Centrul de Vizitare Ceala, începând cu ora 10.

,,Implementarea de măsuri active de conservare, din Planul de management aprobat, pe teritoriul Parcului Natural Lunca Mureșului și a ariilor protejate conexe”, cod SMIS 152067, este un proiect cofinanțat de Uniunea Europeană prin Programul Operațional Infrastructura Mare și de la bugetul de stat, pe care R.N.P. Romsilva – Administrația Parcului Natural Lunca Mureșului R.A., în calitate de beneficiar, îl derulează în perioada 01.11.2020-31.12.2023 (perioada include și activităților proiectului înainte de semnarea Contractului de Finanțare).

Proiectul beneficiază de o sumă de 18.565.111,86 lei, asigurați din Fondul European de Dezvoltare Regională al UE și de la bugetul de stat.

Obiectivul principal al proiectului îl reprezintă asigurarea stării de conservare favorabilă a habitatelor și speciilor de pe teritoriul Parcului Natural Lunca Mureșului și a ariilor protejate conexe, prin implementarea unor măsuri active de conservare din Planul de management aprobat, informarea/conștientizarea factorilor interesați cu privire la proiectul propus, precum și dezvoltarea capacității structurii de administrarea a ariilor protejate vizate de proiect.

Rezultate așteptate: 195 ha curățate de specia invazivă Amorpha fructicosa, zonă umedă reconstruită ecologic, 1 bază de date GIS, montare cuiburi artificiale pentru păsările de interes comunitar din aria naturală protejată, întâlniri în școli și instituții publice pentru conștientizarea comunităților locale, montare borne limite parc, panouri informative și semne de orientare pentru traseele turistice, cursuri de instruire și perfecționare a personalului administrației parcului, achiziție echipamente, achiziție dotări pentru amenajare unui muzeu inovativ, metodologii și rapoarte de monitorizare.

,,Proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020”

Date de contact:

R.N.P. ROMSILVA – Administrația Parcului Natural Lunca Mureşului R.A.

Municipiul Arad, Centrul de vizitare Ceala, Pădurea Ceala, F.N., jud. Arad

Telefon: 0257 258010; Fax: 0371 657080

E-mail: parc@luncamuresului.ro

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.