Proiect social lansat de Teatrul Ioan Slavici Arad: „Cu suflet, pentru suflete, azi… spectacol de poezie”

Proiect social lansat de Teatrul Ioan Slavici Arad: „Cu suflet, pentru suflete, azi… spectacol de poezie”

Teatrul Clasic „Ioan Slavici” Arad inițiază un nou proiect cu inima deschisă pentru o categorie de arădeni.

Este vorba despre „Cu suflet, pentru suflete, azi… ” – un demers artistic prin care actorii arădeni vor aduce bucuria cuvântului rostit – în proză sau versuri- în locații diverse: centre pentru bătrâni, școli, centre de plasament etc.

Dorim ca prin acest proiect să aducem bucuria teatrului acolo unde, de obicei, ajunge foarte greu sau deloc. Există categorii de public cum ar fi bătrânii, de exemplu, care nu au posibilitatea să ajungă la un spectacol și atunci… mergem noi la ei. Actorii noștri vor fi prezenți, lună de lună, în locuri precum centre pentru vârstnici, centre de plasament sau școli din zone defavorizate”, spune Bogdan Costea, manager al Teatrului Clasic „Ioan Slavici” Arad.

Prima întâlnire din cadrul acestui proiect are loc marți, 18 februarie 2020, la Centrul pentru vârstnici din Aradul Nou.

Direcția de Asistență Socială Arad sprijină în continuare activitățile creative ale vârstnicilor și ne dorim să realizăm cât mai multe proiecte dedicate lor. De-a lungul timpului am încercat să promovăm schimbarea atitudinilor publice față de persoanele în vârstă, astfel încât să fie recunoscută și apreciată contribuția pe care acestea au avut-o și continuă să o aibă în societate. Inițiativa Teatrului Clasic „Ioan Slavici” și prezența actorilor la Centrul pentru vârstnici din Aradul Nou – foarte importante pentru menținerea și promovarea solidarității între generații – nu poate să fie pentru noi decât o mare bucurie”, declară Oana Pârvulescu, director DAS.

Actorii care le vor aduce de această dată bunicilor, farmecul versurilor din lirica de dragoste a lumii sunt: Oltea Blaga, Oana Kun și Zoltan Lovas.
Iubirea nu are vârstă.Iubirea nu are formă. De fapt, are un infinit de forme. Am învățat să iubesc, că să pot să fiu iubită. Despre iubirea pentru teatru, pentru versuri, pentru oamenii de lângă tine. Despre toate acestea este vorba în această întâlnire de suflet, cu bunicii din Centrul pentru vârstnici”, spune actrița Oana Kun.

Un strop de romantism, un curcubeu de sentimente. Asta înseamnă pentru mine această nouă întâlnire cu un public minunat format din persoane vârstnice. Poezia nu are vârstă. La fel, nici bucuria de a dărui”, spune Zoltan Lovas, actor din cadrul proiectului.

Am mai avut ocazia să joc în fața vârstnicilor și întotdeauna m-am bucurat de sinceritatea și bucuria cu care am fost primită. Acest gen de întâlniri, cu sufletul pe tavă, rezonează mult cu felul meu de a fi”, spune actrița Oltea Blaga.

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.