Proiectele privind finanțarea UTA și Club Sportiv Baschet Arad, RETRASE din CLM. Se caută alte soluții

Proiectele privind finanțarea UTA și Club Sportiv Baschet Arad, RETRASE din CLM. Se caută alte soluții

Două dintre cele mai așteptate proiecte ale ședinței de astăzi a Consiliului Local Municipal au fost retrase de pe ordinea de zi.

Este vorba despre proiectele privind acordarea unui sprijin financiar Clubului Sportiv Baschet Arad și Asociației Fotbal Club UTA Arad.

Ionel Bulbuc, viceprimar al municipiului Arad, a declarat că în urma unei notificări din partea Consiliului Concurenței s-a decis ca banii să nu mai fie alocați în baza legii 115/2020, ci prin fonduri nerambursabile, în baza legii 350/ 2005.

„Dacă am face atribuire directă a sumelor de bani către UTA și echipa de baschet la un moment dat va trebui să cerem și avize de la Uniunea Europeană. Dacă intrăm pe zona clasică a sumelor nerambursabile pe legea 350 și facem o nouă sesiune pe Centrul Municipal de Cultură banii vor putea fi alocați. Banii, în momentul de față, cum se apropie rectificarea bugetară, sunt la Centrul Municipal de Cultură așa că suntem deschiși spre a promova și a finanța cluburile de sport, respectiv cel de baschet și de fotbal ”, a declarat Ionel Bulbuc.

Era vorba despre „adoptarea unui hotărâri a consiliului local prin care să se aloce suma de 2.000.000 lei Asociației Fotbal Club UTA Arad pentru susținerea activității sportive a acesteia în perioada septembrie – decembrie 2020” și  „un sprijin financiar în sumă de 600 000 lei pentru Club Sportiv Baschet Arad, pentru desfășurarea activității profesionale, în perioada septembrie – decembrie 2020.”

  1. Consilierii lui PEȘTE PRĂJIT cu ce drept ați retras de pe ordinea de zi a proiectului privind finanțarea sportului și în special a fetelor de la baschet feminin? Să vă fie rușine pt ce ați făcut.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.