Proiectul de lege care I-A ȘOCAT PE TOȚI! IMPUNE ANGAJAREA PE PILE

Proiectul de lege care I-A ȘOCAT PE TOȚI! IMPUNE ANGAJAREA PE PILE

Un senator din România i-a șocat pe colegii săi prin propunerea legislativă pe care a făcut-o.

Motivând că politicienii aleși (primari, parlamentari sau miniștri) nu pot face treabă bună pentru populație din cauza funcționarilor care nu le ascultă ordinele, senatorul independent Andrei Volosevici a propus ca numirile acestora din urmă să se facă fără concurs, pe baza „încrederii personale” şi „aprecierii” morale şi profesionale făcute de conducerea unui partid.

Legea propusă Senatului ar permite învestirea în funcţiile de directori şi directori adjuncţi din ministere și toate instituţiile administraţiei centrale şi locale, a unor oameni numiţi direct de partide.

În baza propunerii legislative depusă de parlamentar, funcționarii publici ar trebui să fie aleși doar din rândul partidelor care au majoritatea locală sau centrală.

„Inițiativa mea este explicabilă prin faptul că în foarte multe cazuri în care noii aleși se lovesc de rezistență sau reaua credință a unora dintre conducătorii instituțiilor subordonate care, din diverse motive, refuză să ducă la îndeplinire obiectivele propuse”, a explicat senatorul.

Andrei Volosevici a fost primar al Ploieștiului, între 2008-2012, acum fiind urmărit penal de DNA, fiind bănuit de luare de mită într-un dosar ce privește finanțarea echipei Petrolul Ploiești.

andrei-volosevici-fb-sursa

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.