Proiectul „Fără penali în funcții publice” demarează şi la Arad

Proiectul „Fără penali în funcții publice” demarează şi la Arad

Proiectul „Fără penali în funcții publice” susţinut de USR demarează şi la Arad.

„Nu pot fi aleși în organele administrației publice locale, în Camera Deputaților, în Senat și în funcția de Președinte al României cetățenii condamnați definitiv la pedepse privative de libertate pentru infracțiuni săvârșite cu intenție, până la intervenirea unei situații care înlătură consecințele condamnării”. Acesta este textul inițiativei cetățenești pentru adoptarea unei legi de modificare a Constituției, susținută de Uniunea Salvați România, prin care iniţiatorii îşi propun consacrarea la nivel constituțional a unei condiții de integritate ce ar urma să se aplice persoanelor care candidează.

„Considerăm că este imperios necesar ca cei care urmează să ocupe o funcție ce implică exercițiul autorității de stat să îndeplinească anumite cerințe, menite să consolideze încrederea cetățenilor în autoritățile publice și să preîntâmpine derapajele de la principiile democrației prin drept”, susţin reprezentanţii USR.

„Proiectul susținut de USR, prin care dorim să asanăm scena politică și administrativă din România, a mai avansat cu o etapă prin publicarea în Monitorul Oficial a textului care a primit avizul Consiliului Legislativ. Următoarea etapă constă în redactarea formularului care va fi utilizat pentru colectarea semnăturilor, în conformitate cu cerințele legale. Sperăm ca începând cu primele zile din Aprilie să putem să demarăm strângerea efectivă a semnăturilor de la cetățenii din județul Arad. Pe această cale lansez o invitație celor care doresc să se implice, să se înscrie ca voluntari pe site-ul dedicat proiectului sau să ia legătura cu echipa USR Arad”, precizează Daniela Sabău, coordonatorul proiect pentru USR Arad.

Toate detaliile privind această inițiativă pot fi consultate pe pagina farapenaliinfunctiipublice.ro sau pot fi obținute de la echipa USR Arad, la sediul din strada Dimitrie Bolintineanu, numărul 5, etaj 4, la adresa de e-mail usr.arad@gmail.com sau la telefon: 0733 143 839.

  1. Ce fețe de infractorii au păi sunt de la multinaționale!!!

    Raspunde
  2. Cu frast a ajuns megaprofitoarea asta numita Daniela a pietelor la USR , sustin sus si tare ca vor oameni noi , oameni care nu au mai facut politica sau care au experienta manageriala , asta isi doreste dupa ce
    a trecut prin 4 partide ( politice) acesta mimoza …..sefa suprema la piete !

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.