Proiectul pilot prin care Aradul ar putea deveni model pentru alte orașe

Proiectul pilot prin care Aradul ar putea deveni model pentru alte orașe

USR Arad a depus un proiect de hotărare prin care se cere transparentizarea activității din cadrul Adăpostului de câini de pe Calea Bodrogului, prin plasarea mai multor camere video cu acces prin Internet.

„Arădenii sunt cetățeni implicați, interesați de condițiile în care trăiesc câinii plasați în grija celor de la adăpost, câștigând dreptul de a putea urmări la un click distanță tot ceea ce se petrece în cuști. Cu acest proiect, Aradul ar putea fi primul oraș din România cu un sistem de acest fel, prin care cetățenii pot accesa imaginile de pe camerele video din adăpost. Astfel, orașul nostru poate deveni un model prin acest proiect pilot care introduce sistemul de monitorizare în timp real, cu scopul de a rezolva în mod real problemele legate de bunăstarea patrupedelor. Față de ultimii ani, situația în adăpostul de câini s-a îmbunătățit, însă există posibilitatea de a evolua și a perfecționa atât partea de monitorizare, cât și cea de îngrijire. Transparența nu trebuie să sperie pe nimeni, iar administrația arădeană trebuie pur și simplu să iasă din cutumele anilor ’90 și să evolueze, inclusiv la acest capitol”, a declarat Dorian Curcanu, consilier local USR-PLUS.

Cu ajutorul acestui sistem vor putea fi monitorizate starea în care sunt ținuți câinii, frecvența cu care sunt hrăniți, atenția și grija pe care o primesc, curățenia și multe alte aspecte care țin de un trai decent al patrupedelor de la adăpost.

Foto: Arhivă

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.