„Promovarea tradiţiilor culinare ale Aradului”, la Universitatea „Aurel Vlaicu”

„Promovarea tradiţiilor culinare ale Aradului”, la Universitatea „Aurel Vlaicu”

Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad a lansat în 17 noiembrie 2016 proiectul „Promovarea tradiţiilor culturale ale Aradului”, finanţat prin Centrul Municipal de Cultură. Un proiect care a pus pe masa participanţilor pita de Pecica, salamul de Nădlac, brânza liptoi din Şofronea, găluştele de la Nădlac, tăiţeii cu varză şi bineînţeles vinul din Podgoriile Aradului. Şi nu doar la degustări au fost invitaţi participanţii ci şi la o serie de prezentări despre o parte din aceste produse. Mai mult pentru cei care au pasiunea gătitului au fost oferite cîteva reţete tradiţionale care îţi lasă gura apă. Atelierele din cadrul proiectului s-au desfăşurat în laboratul de gastronomie al Facultăţii de Inginerie Alimentară şi s-a bucurat de prezenţa cadrelor didactice, a studenţilor şi a invitaţilor din judeţul Arad dar şi din alte judeţe.

„A fost un eveniment care a readus în prim plan delicioasele produse din judeţul Arad, este o bucurie pentru noi să putem promova aceste tradiţii culinare ale judeţului care oricând pot deveni puncte de atracţie turistică pentru oricine ne vizitează”, a punctat directorul de proiect, Anca Dicu.

Cît despre colaborarea cu Centrul Muncipal de Cultură şi cu Primăria Pecica, rectorul UAV Arad prof. univ. dr. Ramona Lile a subliniat: „Ne bucurăm de sprijinul CMC Arad în finanţarea acestui proiect şi deasemenea şi de sprijinul Primăriei Pecica, reprezentată aici prin doamna Anca Chevereşan care a venit cu celebra pâine. Deasemenea , prezenţa vicepreşedintelui CJA, Claudia Boghicevici, a directorului ITM Arad, Ecaterina Isac, a conf. univ. dr. Radu Blaga de la UVVG, au adus un plus de valoare evenimentului de lansare al proiectului. Sunt convinsă că acest proiect va contribui la cunoaşterea şi promovarea tradiţiilor culinare ale judeţului Arad”.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.