Propunerea care a REVOLTAT o lume întreagă/ Un primar din Italia vrea AUTOBUZE SPECIALE pentru RROMI

Propunerea care a REVOLTAT o lume întreagă/ Un primar din Italia vrea AUTOBUZE SPECIALE pentru RROMI

Sătul de țiganii care trăiesc la periferia orașului pe care îl conduce, primarul din Borgaro Torinese situat în regiunea Piemont din nordul Italiei a anunțat că dorește să introducă în circulație autobuze speciale pentru rromi.

„Avem nevoie de două autobuze pentru a asigura siguranța cetățenilor noștri. Unul pentru cetățeni, altul pentru rromi”, a declarat primarul, explicând totodată că în autobuzele din oraș au avut loc numeroase furturi și infracțiuni minore.

„Ne deranjează de mai bine de 20 de ani”, a spus primarul, referindu-se la cei 600 de rromi, care trăiesc într-o tabără de la periferia orașului.

Propunerea lui Claudio Gambino a stârnit critici dure din partea adversarilor politici, care au văzuto în această inițiativă segregarea rasială, cândva prezentă în Africa de Sud, informează presstv.ir

Arhiepiscopul de Torino Mons Cesare Nosiglia a declarat că propunerea de a crea un autobuz special pentru persoane de etnie rromă pentru a le separa de restul populației nu rezolvă problema siguranței în transportul public.

Persoanele de etnie romă au nevoie să-și învețe copiii despre ceea ce este și nu este legal, în timp ce non-rromii trebuie să fie mai dispuși să accepte oameni din medii diferite, a precizat Nosiglia.


Foto: ansa.it
  1. Nici autobuz nu le ar trebui acestor viermi, in autobuzele cu oameni civilizati nu se poate calatori linga ei, prefera calatorii sa coboare din cauza lor. Am lucrat in italia si am vazut cu ochii mei, sint sub orice critica mai rau ca anmalele, put ca niste hoituri, fac galagie, rag ,urla, fluiera, fura daca le zici ceva sar la bataie. parerea mea e ca aceasta rasa cea mai spurcata de pe pamint trebuie exterminata.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.