Propunerea lui Lupaș de REDUCERE la transport și pentru salariații cu venituri minime, RESPINSĂ în ședința Consiliului Local

Propunerea lui Lupaș de REDUCERE la transport și pentru salariații cu venituri minime, RESPINSĂ în ședința Consiliului Local

Marin Lupaș a propus în ședința Consiliului Local Municipal extinderea protecției sociale către toți arădenii cu venituri minime, nu doar pensionarii, elevii și studenții.

Consilierul argumentează că nevoia de a circula, mai ales când remunerația la locul de muncă se situează la valori minime, este la fel de validă la salariați precum la celelalte categorii menționate în proiectul de hotărâre.

„Consider că transportul public trebuie să fie accesibil pentru cât mai mulți dintre arădeni. În acest sens categoria de populație impusă de administrația PNL pentru reduceri este prea restrânsă pentru realitatea economică de astăzi. Când vorbim de un venit minim, cred că cei aflați în risc de excluziune nu sunt doar pensionarii, elevii sau studenții, ci și salariații. Am propus introducerea unui nou articol: «Persoanele ale căror venituri cumulate nu depășesc salariul minim pe economie, beneficiază de reducere cu 50% din prețul abonamentului la transportul public local, desfășurat cu tramvaiele și autobuzele pe raza municipiului Arad. Sumele necesare se acoperă din bugetul local al municipiului Arad»”, declară Marin Lupaș, reprezentantul PRO România în Consiliul Local Municipal.

În plen, propunerea lui Lupaș nu a obținut numărul suficient de voturi pentru a fi transpusă în practică. Aceeași soartă l-a avut și amendamentul acestuia de modificare a unui articol pentru ca persoanele cu vârsta de peste 65 de ani, nu 70 cum era propus în prezent, să beneficieze de gratuitate.

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.