Propunerea lui Traian Băsescu pentru funcția de prim-ministru. Cine este și cu ce se ocupă

Propunerea lui Traian Băsescu pentru funcția de prim-ministru. Cine este și cu ce se ocupă

Traian Băsescu, președintele PMP, a declarat, la ieșirea de la consultările de la Cotroceni, propunerea lui pentru funcția de prim-ministru.

Eugen Tomac este propunerea președintelui PMP. Tomac este un politician, istoric și jurnalist român, deputat în Parlamentul României din 2012, președinte al Partidului Mișcarea Populară.

Actualmente membru al Consiliului Mondial Român, Eugen Tomac este născut în localitatea Babele (fostă General Al. Averescu) din sudul Basarabiei în fostul județ Ismail.

A venit în România la vârsta de 17 ani prin programul de burse oferit de Guvernul României etnicilor români din jurul granițelor. Este redactor al revistei de cultură istorică Magazin istoric, unde a publicat studii despre Basarabia și românii de peste hotare, dar și studii privind istoria Statelor Unite ale Americii.

Eugen Tomac este profesor de istorie la Institutul Eudoxiu Hurmuzachi pentru românii de pretutindeni, instituție ce aparține de Ministerul Afacerilor Externe, unde studiază tineri din Albania, Bulgaria, Macedonia, Republica Moldova, Serbia, Turkmenistan, Ucraina.

Sursa: Wikipedia

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.