Propunerile şi consideraţiile făcute de ULAL Arad în dezbaterea publică din data de 12.05.2015

Propunerile şi consideraţiile făcute de ULAL Arad în dezbaterea publică din data de 12.05.2015

Consideratiile si propunerile U.L.A.L. referitoare la Proiectul de Hotarare nr.73/24.03.2015 privind modificarea regulamentului de desfasurare a activitatilor comerciale in municipiul Arad aprobat prin H.C.L.M. nr. 9/2011 inaintate Primariei Municipiului Arad in cadrul dezbaterii publice din data de 12.05.2015

Uniunea Locala a Asociatiilor Locative Arad considera oportuna organizarea unei dezbateri publice pe o tema de interes pentru asociatiile de proprietari reprezentate de noi si nu numai. O asemenea dezbatere publica aduce in atentia cetatenilor si a reprezentantilor acestora necesitatea respectarii unor norme de convietuire civilizate si a standardelor europene in materie. In acest sens insistam si pe clarificarea unor situatii care uneori au fost gresit intelese. Ne referim in special la distinctia necesara intre spatii din condominii care din constructie au avut destinatia de spatii comerciale fata de spatiile care si-au schimbat destinatia de locuinta.

In acest context propunerile si sugestiile U.L.A.L. sunt urmatoarele:

– La art.49 din hotarare se va pastra aliniatul (3) cu urmatorul cuprins: “In cazul in care in unitatea de alimentatie publica urmeaza sa se desfasoare nunti, botezuri si alte activitati asemenea, dupa ora 23.00, se stabileste un tarif suplimentar al activitatii desfasurate cu un cuantum de 500lei/an. In acest caz se va prezenta suplimentar dovada indeplinirii conditiilor de protectie fonica , prin inscrisuri eliberate de Directia de Sanatate Publica si Agentia de Protectie a Mediului.

– Totodata precizam ca este necesara delimitarea clara a situatiilor referitoare la activitatile comerciale desfasurate in spatii comerciale care din constructia condominiului au avut aceasta destinatie fata de activitati comerciale desfasurate in spatii din condominiu care initial au fost de locuinte si si-au schimbat destinatia, in felul urmator:

  1. Prin regulament sa se impuna restrictiile legale in vigoare privind comercializarea de tigari, alcool, substante etnobotanice, etc.
  2. Toate elementele care compun si sustin desfasurarea activitatii comerciale respective ( aparate de aer conditionat, aparate frigorifice, microcentrale pe gaz, cuptoare, sisteme de evacuare a noxelor, etc.) sa fie conforme normelor legale in vigoare, sa respecte standardele impuse de Directia de Sanatate Publica, de Directia de Mediu, Inspectoratul de Stat in Constructii, si regulamentele privitoare la ordinea si linistea publica.
  3. In situatia in care aliniatul 2. nu este respectat de agentii economici care isi desfasoara activitatea in spatiile din condominiu care si-au schimbat destinatia de locuinta , acestia sa aiba termen de 90 de zile de la intrarea in vigoare a prezentului regulament sa modifice instalatiile conform normelor precizate la aliniatul 2.
  4. Sa se interzica activitatile de productie in toate spatiile comerciale din condominii.

– Art.61, aliniatul 2 se completeaza dupa cum urmeaza: In cazul instrainarii unui apartament limitrof este necesar acordul expres al noului proprietar.

– Art.61, aliniatul 3 se modifica dupa cum urmeaza: In loc de “ au fost acordate trei amenzi pentru neinchiderea teraselor” propunem “ a fost acordata o amenda pentru neinchiderea teraselor sezoniere la ora 23.00, la urmatoarea abatere organul constatator va solicita emitentului anularea autorizatiei privind desfasurarea activitatii de alimentatie publica.”

Uniunea Locala a Asociatiilor Locative Arad
Presedinte,
Dorina Lupse

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.