Protocol între UVVG Arad și Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca

Protocol între UVVG Arad și Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca

Un eveniment de excepție în viața comunității arădene a avut loc luni, 7 noiembrie.

Un protocol de colaborare academică între Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” (UVVG) din Arad și Universitatea „Babeș-Bolyai” (UBB) din Cluj a fost semnat în Sala Ferdinand a Palatului Administrativ.

La inițiativa UVVG Arad, Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca a acceptat propunerea de a dezvolta programe proprii pe infrastructură, în găzduirea universității noastre. Acest protocol de colaborare a fost sprijinit și de autoritățile publice locale ale orașelor Arad și Cluj-Napoca.

Programele UBB vor fi complementare celor existente în Arad și în UVVG, țintind să satisfacă nevoile locale/regionale, prin expertiza specifică/unică existentă în țară la UBB, la un nivel competitiv internațional. Toate demersurile inițiate de UVVG cu UBB vor fi gândite să aducă plus valoare locală (orașului) / regională (județului) unde se derulează, stimulând cooperarea cu diverși actori care au în zonă aceeași misiune, evitând suprapunerile sau competiția neconstructivă cu actori din zona sau regiunea mai largă.

În acest sens, în ziua de 7 noiembrie, la Arad, în prezența autorităților locale din Arad și Cluj-Napoca, a fost 0semnat un protocol de colaborare între UVVG și UBB, care reglementează condițiile-cadru ale cooperării dintre parteneri, în vederea derulării de către UBB a unui „off-campus” în Arad (și posibil în alte locații ale U.V.V.G.), pe infrastructura UVVG.

În plus, UBB va colabora cu UVVG în programe de cercetare-dezvoltare-inovare, atunci când fiecare poate să aducă o plus valoare demersului. Apoi, UBB, în colaborare cu UVVG, va oferi în Arad servicii către societate, în funcție de nevoile locale (oraș) /regionale (județ); această colaborare se va menține și în alte locații din țară, unde UBB utilizează infrastructura UVVG.

În fine, UBB și UVVG vor colabora în diverse alte activități, gândite în logică „win-win” și agreate formal la momentul planificării lor.

https://youtu.be/aiSjWaml9Sw – material video despre eveniment

  1. Domnul Bibart in ce calitate a fost acolo?
    A inteles ceva? A avut traducator?

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.