Protocol pentru protejarea drumurilor județene

Protocol pentru protejarea drumurilor județene

Consiliul Județean Arad a încheiat un protocol de colaborare cu Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier, pentru a efectua un control mai riguros asupra vehiculelor rutiere cu gabarit mare care, dacă nu respectă restricțiile de tonaj, distrug drumurile.

„Așa cum știți, Consiliului Județean Arad a anunțat controale pe drumurile județene. Anul trecut am dat 600 de amenzi. Anul acesta am continuat verificările, pentru că nu putem permite ca drumurile județene să fie distruse cu bună știință de unii transportatori care nu respectă legea. Eu mi-am propus să modernizăm, în următorii patru ani, încă 300 km de drumuri și să ajungem la peste 65% drumuri modernizate în județ. Semnarea protocolului cu ISCTR este o parte a procesului de responsabilizare a transportatorilor. Îi mulțumesc domnului deputat Sergiu Bîlcea care a lucrat la o lege de control dinamic al tonajului, realizat în trafic. Vă anunț că am solicitat și o altă schimbare legislativă, respectiv ca banii din amendarea contravenienților să fie încasați de Consiliul Județean, care administrează drumurile”, a afirmat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Conform acestui protocol se vor efectua acțiuni pe drumurile județene aflate în administrarea Consiliului Județean Arad pe care urmează să se efectueze oprirea, controlul și imobilizarea în trafic de către personalul din cadrul Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier a vehiculelor rutiere care vor face obiectul verificărilor masei și gabaritului de către reprezentanții Consiliului Județean Arad și verificărilor organismului tehnic din cadrul Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier. Acest protocol se desfășoară pe o perioadă de trei ani, cu posibilitate de prelungire.

Foto: Arhivă

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.