PSD a „FURAT” ambulanțele de la Arad

PSD a „FURAT” ambulanțele de la Arad

Corina Crişan, prim-vicepreşedinte al Alianţei Creştin Liberale Arad, acuză Guvernul PSD că neglijează, din nou, judeţul Arad, în contextul în care Ministerul Sănătăţii a distribuit 37 de ambulanţe noi în 15 judeţe, dar niciuna pentru judeţul

„Ministrul Sănătăţii a predat, zilele trecute, 37 de ambulanţe pentru 15 servicii de ambulanţă din ţară. Din păcate, arădenilor nu le-a fost repartizată nici o astfel maşină de intervenţie medicală. Este dificil să găsim o explicaţie obiectivă a faptului că judeţul Arad nu se află printre cele 15 judeţe care au primit ambulanţe, în condiţiile în care media victimelor decedate în accidente rutiere în judeţul nostru – 11,7 victime/100.000 de locuitori – este peste media pe ţară – 9,6 victime/100.000 de locuitori. Vreau să cred că a fost doar o deficienţă de comunicare. Fie ministrul nu a primit informaţiile corecte atunci când a dispus repartiţia ambulanţelor, fie parlamentarii arădeni ai PSD au omis să reprezinte interesele cetăţenilor care i-au trimis în Parlament. Totodată, refuz să cred că Aradul a fost exclus, de pe lista judeţelor beneficiare de noi ambulanţe, pe criterii politice sau că s-a considerat, fără temei, că dotările cu elicoptere sau ambulanţe SMURD din guvernarea PDL sunt suficiente pentru a asigura asistenţa medicală de urgenţă prespitalicească pe raza judeţului Arad”, a declarat Corina Crişan, care speră că la distribuirea următoarelor 143 de ambulanţe, anunţată de ministrul Sănătăţii până la finalul acestui an, Aradul va primi măcar 5 ambulanţe noi.
În acelaşi timp, prim-vicepreşedintele ACL Arad este de părere că dotarea cu ambulanţe noi era mai mult decât necesar pentru judeţul Arad, în condiţiile în care, spre exemplu, pacienţii arădeni bolnavi de cancer sunt nevoiţi să meargă la şedinţele de chimioterapie cu taxiul.
 „Cred că era mai mult decât necesar ca şi judeţul Arad să primească câteva ambulanţe noi. Vă dau exemplu bolnavii de cancer. Nu este firesc ca aceştia să fie nevoiţi să meargă cu taxiul la şedinţele de chimioterapie, datorită faptului că ambulanţele din Arad nu sunt suficiente. Era un moment bun pentru a ajuta aceşti pacienţi”, a mai declarat Corina Crişan.
Totodată, Corina Crişan le transmite parlamentarilor PSD Arad că, dacă ei nu sunt capabili să reprezinte interesele arădenilor, parlamentarii ACL ar putea face o solicitare Ministerului Sănătăţii chiar dacă majoritatea solicitărilor venite din partea Opoziţiei sunt din start sortite eşecului, indiferent de fundamentarea de specialitate sau de argumentele publice expuse.
„Dacă domnii din PSD nu sunt capabili să se lupte pentru interesele arădenilor să o spună public, voi solicita colegilor mei, parlamentari ai ACL, să facă o solicitare Ministerului Sănătăţii, însoţită de o fundamentare solidă. Am speranţa că la următoarea distribuire a ambulanţelor, Aradul nu va mai fi neglijat”, a adăugat Corina Crişan.

  1. extraordinar , cat pot gunoaiele astea portocali sa minta , asfaltul de pe strada constitutiei e vina guvernului , dar cel de pe strada lui falca este meritul lui , ambulante furate ,de la arad , pai ca sa fie furate acele ambulante , care in viziunea lui falca , ar fi trebuit sa ajunga toate la arad , de fapt nici nu au fost trimise catre noi .

    Raspunde
    • Penti, ai vrea să ai nevoie de o ambulanţă şi să ţi se spună că vine de la Dâmboviţa, unde PSD a fost mult mai generos? Mai gândeşte şi civic, nu doar politic.

      Raspunde
  2. Anemona Ştefănescu, PSD a furat ambulanțele de la Arad , cand scrii un astfel de articol , i-ti asumi un risc , iar cand pui asemenea titlu acelui articol , in primul rand manipulezi opinia publica , in al doilea rand cauti senzationalul ieftin de care numai mitici din capitala sant capabili

    Raspunde
  3. lasa ca PSD nu minte . nuuuuu 🙂 numai de ingheata apele la tropice

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.