PSD Arad: „Tinerii nu sunt marfă electorală”

PSD Arad: „Tinerii nu sunt marfă electorală”

Recent anunțatul proiect de lege al PNL prin care s-ar reglementa modalitatea de efectuare a stagiilor profesionale pentru tinerii între 16 și 35 de ani, demonstrează de fapt oportunismul inițiatorilor și al deputatului arădean Claudia Boghicevici, se arată într-un comunicat de presă al PSD Arad.

„O propunere legislativă privind practica elevilor şi studenţilor (Pl-x nr. 538/2013) este în dezbatere în Parlament. Iniţiată la sfârşitul anului 2013 de către deputatul Cătălina Ştefănescu (PSD), cel mai tânăr parlamentar de după 1989, proiectul a analizat mult mai profund această modalitate de profesionalizare şi dobândire de experienţă pentru tineri. S-au avut în vedere inclusiv «clarificarea raportului dintre conceptul de plată şi cel de muncă» (pagina 6 din expunerea de motive), aspect pe care proiectul doamnei Boghicevici îl descrie în mod superficial. Iniţiativa venită din partea deputatului social-democrat denotă o reglementare serioasă, pe când din forma propusă de parlamentarul PNL Arad reiese doar dorinţa de a puncta electoral în rândul tinerilor”, a declarat Florin Tripa, secretarul executiv al PSD Arad.

„Doamna Boghicevici face parte dintre parlamentarii care promit multe în opoziţie, dar odată ajunşi la putere şi în funcţii de ministru taie salariile, pensile şi indemnizaţiile de creştere a copilului. Oportunismul electoral al Claudiei Boghicevici este şi mai jignitor deoarece Comisia de muncă din care face parte acest deputat a avizat în unanimitate proiectul Cătălinei Ştefănescu, tocmai în forma propusă de iniţiatori, adică inclusiv raportarea practică – muncă plătită menţionată anterior. Asta înseamnă că şi doamna Boghicevici a fost de acord cu forma propusă de colega noastră. Şi dacă aceste lucruri nu erau suficiente pentru a arăta politica fără principii a reprezentanţilor PNL, la momentul votului, doamna Boghicevici – care astăzi doreşte să pară preocupată de soarta tinerilor – a lipsit cu desăvârşire. Avem un mesaj pentru deputatul Claudia Boghicevici: Tinerii nu sunt marfă electorală”, a mai spus Florin Tripa.

Acesta susţine că integrarea tinerilor pe piaţa forţei de muncă este o preocupare constantă pentru PSD, dovadă în acest sens fiind atât Legea Voluntariatului, propusă de liderul tinerilor social-democraţi Mihai Sturzu şi susţinută din teritoriu de deputaţii partidului, cât şi „Garanţia pentru Tineret”, program inclus în „Planul Naţional pentru Stimularea Ocupării Tinerilor 2013” al Guvernului Ponta.

  1. Bine ca PSD se „ocupa” de tineri . Ii trimite in strainatatre sa lucreze . Tinerii pt PSD sunt marfa de export. Doamna Boghicevici se implica in a ajuta tinerii sa se integreze pe piata muncii din Romania.

    Raspunde
  2. Cristian Popa 6 mai, 2015, 10:09 am

    Doamna Boghicevici spune multe si nu face nimic. Pardon, face `ceva` pe indemnizatia la mame si le taie cu 25% de indata ce ajunge gasca ei la guvernare. Macar de ar tacea, dar nu poate ca o mananca in buzunar sa mai fure si ea de la ministerul muncii. Vai si amar de `noul` PNL ca tot hotii sunt in prima linie si acolo!

    Raspunde
  3. Avem nevoie de oameni capabili si de valoare ca si doamna deputat Boghicevici in parlamentul Romaniei care se implica si ajuta tinerii. PSD-ul si Ponta ce au facut pentru tineri de 3 ani de cand sunt la guvernare…..nimic…….

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.