PSD: „Conducerea centrală a liberalilor are intenția de a tăia sau de a desființa cu totul salariul minim pe economie”

PSD: „Conducerea centrală a liberalilor are intenția de a tăia sau de a desființa cu totul salariul minim pe economie”

PSD Arad solicită parlamentarilor și conducerii PNL Arad să își exprime o poziție publică referitoare la intențiile exprimate de conducerea centrală a liberalilor de a tăia sau de a desființa cu totul salariul minim pe economie.

Solicitarea social-democraților arădeni vine în urma publicării în presă a unei scrisori semnate de mai mulți economiști ai PNL, USR și din Administrația Prezidențială în care se afirmă că majorarea salariului minim realizată de PSD este o măsură „anti-economică” și „anti-socială”.

Printre semnatarii scrisorii se numără Cristian Păun și Bogdan Glăvan, consilierii pe probleme economice ai președintelui PNL Ludovic Orban, dar și Florian Cîțu, principala voce a PNL în domeniul economic. De asemenea, scrisoarea este semnată consilierul președintelui Iohannis, pe domeniul economic și social, Cosmin Marinescu, precum și de Claudiu Nasui de la USR, spun cei de la PSD Arad.

 „În județul Arad sunt 31.000 de persoane care sunt plătite cu salariul minim pe economie și care au beneficiat de creșteri succesive în ultimii doi ani ai guvernării PSD, de la 925 lei salariu net în 2016, la 1.263 lei în prezent. Cei de la PNL spun că această măsură economică e distructivă pentru economie, fundamental anti-socială și cer Guvernului să abandoneze măsura creșterii salariului minim. Am citat exact din documentul semnat de specialiștii în economie de la PNL. Este deci important ca PNL Arad să spună clar arădenilor dacă susțin această viziune economică”, a declarat deputatul Dorel Căprar, preşedintele PSD Arad.

Potrivit PSD, creșterile de salarii sunt absolut necesare pentru reducerea decalajelor față de Uniunea Europeană.

„Noi vrem ca arădenii să simtă în buzunarul lor beneficiile aderării României la Uniunea Europeană. Vrem ca arădenii și toți românii să se bucure de aceleași salarii și pensii ca cele din U.E. Urmează alegeri pentru Parlamentul European și cred că arădenii trebuie să știe dacă votul lor le va aduce mai mulți bani în buzunare sau dacă, dimpotrivă, venirea PNL la guvernare le-ar afecta veniturile”, a explicat preşedintele Consiliului Naţional al PSD, senatorul social-democrat de Arad, Mihai Fifor.

 

 

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.