PSD depune un proiect de lege pentru eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor

PSD depune un proiect de lege pentru eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor

Președintele PSD Arad, deputatul Mihai Fifor, anunță că social-democrații vor depune astăzi un proiect de lege pentru eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor.

„În timp ce alte partide DOAR zic  că vor să elimine pensiile speciale, dar nu fac nimic, PSD depune un proiect de lege care ABROGĂ pensiile speciale acordate parlamentarilor. Inițiativa PSD îndreaptă «omisiunea» celor de la USR, care au redactat PNRR, dar cu intenție nu au inclus pensiile parlamentarilor în jalonul pensiilor speciale. După toată campania populistă dusă de USR pe tema pensiilor speciale, faptul că au «omis» tocmai pensiile speciale ale parlamentarilor nu poate fi pus pe seama unei scăpări din neatenție. Inițiativa PSD reia, practic, un alt proiect de lege propus anterior tot de PSD pentru eliminarea pensiilor speciale. Se abrogă din Statutul deputaților și senatorilor (Legea 96/2000) prevederile art. 49 și 50 privind indemnizația pentru limită de vârstă. Plata acestor indemnizații va înceta imediat după adoptarea legii. Proiectul anterior depus de PSD a fost declarat neconstituțional, însă obiecțiile CCR nu au vizat conținutul legii, ci procedura accelerată prin care a fost adoptat, considerând că parlamentarii nu au avut timp suficient să aprofundeze textul legii pentru a-l putea dezbate în mod adecvat. De această dată, se va ține cont de obiecțiile CCR și se vor respecta la linie termenele privind procedurile parlamentare.”, afirmă președintele PSD Arad, deputatul Mihai Fifor.

  1. De cati ani „exista”aceste pensii??????????
    Ce ati facut pana acum????????????????????

    Raspunde
  2. PNL-ul mai exista ? Nu ei ar trebui sa lupte pentru eliminarea lor ?

    Raspunde
  3. „Pensiile speciale” sunt un fel de „n-ai mâncat salam cu soia” a anului 1990. Se va putea observa faptul că după eliminarea lor, viața românilor nu se va îmbunătăți cu absolut nimic. Sigur că în plan social se va putea vorbi despre un oarecare echilibru dar impactul fiind nesemnificativ subiectul se va „calma” făcând loc altuia care să „strângă” „fierea” națiunii.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.