PSD explică de ce solicită REVOCAREA DIN FUNCȚIE a lui Iustin Cionca

PSD explică de ce solicită REVOCAREA DIN FUNCȚIE a lui Iustin Cionca

Iniţiativa preşedintelui CJA Iustin Cionca de a transfera Aeroportul Arad în subordinea celui din Timişoara, via minister, denotă dispreţul total pe care îl nutreşte acesta faţă de arădeni. Mai mult decât atât, conducerea Consiliului Judeţean a iniţiat acest demers fără mandat din partea consilierilor şi cu atât mai puţin din partea cetăţenilor, arată reprezentanții PSD Arad.

„Aroganţa şi secretomania au atins limite greu de închipuit şi îi reamintesc lui Iustin Cionca că Legea 393/2004, cea care reglementează statutul aleşilor locali, prevede la articolul 50, aliniatul 1, că aleşii locali au obligaţia de a aduce la cunosţinţa cetăţenilor toate faptele şi actele administrative ce interesează colectivitatea locală. Mai exact, arădenii trebuiau să fie la curent iar preşedintele avea obligaţia să facă această informare publică. Adică faptul extrem de grav că intenţionează să înstrăineze aeroporul din Arad. În al doilea rând decizia nu este la latitudinea sa ci a consilierilor care votează şi alcătuiesc de drept consiliul judeţean. Chestiune specificată în legea 215, ce vizează atribuţiile consiliului. Astfel, articolul 91, aliniatul 4 , spune fără drept de apel, la punctele a şi respectiv b, că doar consiliul hotărăşte darea în administrare, concesionarea sau închirierea bunurilor proprietate publica a judetului, după caz, precum şi a serviciilor publice de interes judeţean, în condiţiile legii. Consiliul şi nu preşedintele, atenţie! Articolul b este şi mai specific şi explică faptul că acelaşi consiliu hotărăşte vânzarea, concesionarea sau închirierea bunurilor proprietate privată a judeţului. Aşadar, Cionca nu a avut niciun mandat din partea celor pe care locuitorii judeţului i-au trimis în consiliul judeţean pentru a le reprezenta interesele, el s-a comportat precum un vătaf de moşie, afişând aceeaşi aroganţă şi dispreţ PDL-ist, cu care ne-a obişnuit Gheorghe Falcă. Oare când vor înţelege aceşti politicieni că judeţul şi municipiul nu sunt moşiile lor, ci implică reguli şi percepte clare, statuate de lege, în ceea ce priveşte administrarea. Tocmai de aceea, în temeiul articolului 94, aliniatul 2, PSD Arad solicită convocarea unei şedinţe extraordinare a CJA pentru clarificarea acestor chestiuni în condiţii de transparenţă totală. Pentru conformitate şi legalitate, motivez demersul consilierilor judeţeni social-democraţi prin articolul menţionat, adică: Consiliul judeţean se poate întruni şi în şedinţe extraordinare ori de câte ori este necesar, la cererea preşedintelui sau a cel putin unei treimi din numărul membrilor consiliului. În acest sens, luni vom depune la consiliul judeţean solicitarea convocării şedinţei, cu un singur pe ordinea de zi, proiectul de revocare din funcţie a preşedintelui CJA, Iustin Cionca. Desigur, există şi varianta de onoare prin care acesta să-şi înainteze demisia, apect de care însă ne îndoim din considerente lesne de înţeles. Cionca nu posedă aşa ceva!”, a declarat Marius Sulincean, în numele consilierilor județeni ai PSD Arad.

Aeroportul trebuie să rămână la Arad

„Menţionez că PSD are o poziţie clară în ceea ce priveşte aeroportul, acesta trebuie să rămână la Arad şi să-şi justifice investiţia de peste 2 milioane de euro în folosul arădenilor. Ne întrebăm în mod justificat de ce această grabă suspectă a PDL-PNL de a înstrăina aeroportul. Este evident că demersul lui Cionca demonstrează incompetenţa sa şi a echipei precum şi management defectuos în îndeplinirea atribuţiilor mandatului. Nu ar fi exclus de asemenea ca la mijloc să fie şi vreo încălcare a legii, dublată de teama evidentă de a fi descoperită. Avem în faţa noastră n teme şi obiective administrative batjocorite de Cionca şi Falcă, teme de etapă în campanie, transformate ulterior în dezastre şi însăilate pe un şir interminabil de minciuni: UTA, cetatea Aradului, bazinul de polo şi multe altele. PSD Arad îi cere imperativ lui Iustin Cionca să respecte legile şi prevederile în vigoare şi mai ales să găsească soluţia necesară pentru funcţionarea Aeroportului Arad, alta evident decât înstrăinarea sa”, a afirmat consilierul judeţean Marius Sulincean.

Loading...
  1. ASA SA FIE !!!! AR FI CHIAR INTERESANT!!!

    Raspunde
  2. cine naiba citeste comunicatu asta de presa atat de lung? mai exact, ce vor pesedeii?

    Raspunde
  3. aradenii vor transparenta, peseseii vor ca banii aradenilor sa fie rfolositi in foloosul lor.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.