PSD își dă cu stângul în dreptul: Cum vrea partidul să scape de „LOCOMOTIVA” de la Curtici

PSD își dă cu stângul în dreptul: Cum vrea partidul să scape de „LOCOMOTIVA” de la Curtici

PSD Curtici a înștiințat Organizația Județeană PSD Arad despre faptul că l-a exclus din partid pe Ioan Covaci, consilier local orășenesc și fost candidat la funcția de primar al orașului. Practic, l-a exclus pe omul care a fost o adevărată locomotivă pentru PSD Curtici la alegerile locale de anul trecut, căruia partidul îi datorează, în mare parte, faptul că a obținut cinci mandate de consilier local în orașul arădean.

Motivele excluderii, așa cum sunt prezentate ele în înștiințare, sunt hilare. În spatele lor stă nemulțumirea legată de votul pe care consilierul local l-a dat într-o ședință a Consiliului Local Curtici, dar, probabil, și teama că acesta ar putea atenta la șefia organizației locale de partid.

Să le luăm pe rând. După ce de două ori s-a împotrivit construirii unor stații de autobuz în localitate, Ioan Covaci a votat, în Consiliul Local Curtici, în favoarea proiectului, stârnind nemulțumirea colegilor săi din PSD, care au votat împotrivă. De ce? „Am fost împotriva construirii acestor stații, pentru că mi se păreau scumpe, 16.000 de euro fiecare. Și i-am spus primarului asta. A înțeles și a obținut pentru ele o finanțare de 2 miliarde de lei vechi de la Consiliul Județean. Din moment ce în cea mai mare parte banii vin de la Consiliul Județean și, oricum, în urma licitației, prețul construirii stațiilor va scădea, am decis să nu mă mai opun”, a explicat Ioan Covaci. Drept urmare, acesta a dat aviz favorabil proiectului și în comisia din care face parte, care a precedat ședința Consiliului Local.

În momentul ședinței de consiliu însă, colegii săi, consilierii PSD, i-au șoptit că s-a luat decizia ca ei să voteze împotriva proiectului. Or, așa ceva Ioan Covaci a refuzat, pentru că se făcea de râs. În zadar l-a sunat deputatul Florin Tripa, secretarul executiv al PSD Arad, chiar în timpul ședinței. „Eu, dacă am spus că sunt de acord cu proiectul, nu pot să mă sucesc. Dacă am spus da, atunci e da. Dacă partidul a hotărât să votăm împotrivă, trebuia să fiu anunțat din timp despre această decizie, nu să se ajungă să fiu pus în situația de a mă face de râs în ședința de Consiliu. Eu nu mă pot face de râs în fața oamenilor și am votat favorabil, în interesul curticenilor. Îmi pare rău de discuția avută cu domnul Tripa, pentru care am un respect deosebit. La fel, și pentru domnul senator Fifor. Ei sunt oameni deosebiți dar, dacă trebuie, drumurile noastre se despart aici”, a spus Covaci.

Un alt motiv care ar putea influența decizia de excludere din partid a lui Covaci este legat de teama că acesta ar putea atenta la șefia organizației PSD Curtici. „Nu mă interesează!”, a replicat, scurt, Covaci la întrebarea noastră legată de această posibilitate.

Acestea fiind spuse, se așteaptă, acum, validarea excluderii din partid a lui Ioan Covaci. Acesta din urmă a fost sfătuit să conteste măsura. Nu știe dacă o va face. „Nu știu dacă voi contesta măsura. Mă mai gândesc. Eu nu am fost nici măcar membru al PCR. PSD a fost primul partid în care am intrat și vă asigur că va fi și ultimul”, a spus Covaci.

Totul depinde de ceea ce va hotărî, acum, conducerea județeană a PSD. Încercarea noastră de a-l contacta pe deputatul Florin Tripa, secretar executiv al Organizației Județene, a fost sortită eșecului. Acesta nu a răspuns la telefon și nici nu a sunat înapoi.

De remarcat, că excluderea din PSD a lui Ioan Covaci ar duce la pierderea de către acesta a mandatului de consilier local, în locul său în Consiliul Local Curtici urmând să intre un alt reprezentant al social-democraților curticeni. Iată, deci, o miză suficient de mare pentru ca excluderea să fie dusă la bun sfârșit. Cu ce costuri, rămâne de văzut.

  1. PSD isi da cu stangul in dreptul de ani de zile la Arad. de aceea e Falca unde e. daca va continua asa nu va avea de castigat pana-i plua 😉

    Raspunde
  2. Info utila: O sa excluda doi si la Vladimirescu.

    Raspunde
  3. Locomotive la reducere 30 martie, 2017, 1:18 pm

    Corect spus locomotiva…Acea din fața gării Arad. Poate așa și domnul Covaci a reușit să citească și statul și poate să-l înțeleagă. Știa de hotărârile luate inainte să voteze cu cel puțin 2 săptămâni. Dacă doriți să auziți comportamentul acestuia în ședința de consiliu local ar fi bine să cereți înregistrările din timpul ședinței…O adevărată locomotiva…Pe aburi. După ședință acesta a petrecut mai bine de o ora in biroul primarului pentru mulțumiri.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.