PSD: Prin atacarea bugetului, PNL a lovit în pensii, salarii şi alocaţiile copiiilor

PSD: Prin atacarea bugetului, PNL a lovit în pensii, salarii şi alocaţiile copiiilor

Decizia PNL de a ataca Bugetul pe anul 2015 la Curtea Constituţională este un act iresponsabil, care afectează milioane de români, a anunţat deputatul Dorel Căprar, preşedintele Organizaţiei Judeţene PSD Arad într-o conferinţă de presă la care a participat împreună cu deputatul Flavius Măduţa, preşedintele Organizaţiei Municipale a partidului.
Deputatul Dorel Căprar explică: „Toate procedurile de adoptare a Bugetului sunt perfect constituţionale. Nu există niciun motiv de a ataca această lege, decât voinţa politică a PNL de a pune beţe în roate Guvernului Ponta. Este o decizie care arată continuitatea de gândire şi atitudine cu regimul Băsescu. Prin acest gest, PNL arată de fapt că nu este de acord cu prevederile noului buget, printre care indexarea pensiilor cu rata inflaţiei sau majorarea salariilor asistenţilor medicali şi sociali, pe care le consideră pomeni electorale. Dacă PNL nu va retrage contestaţia, în luna ianuarie se va merge pe bugetul vechi iar creşterea pensiilor şi a alocaţiilor pentru copii va fi amânată. Noi considerăm că Bugetul este nu doar constituţional, ci alcătuit în interesul românilor, un buget care menţine un echilibru între investiţii şi asigurarea unui venit decent românilor. Suntem bucuroşi că Bugetul pentru anul viitor cuprinde creşteri pe domeniile importante, ca sănătatea şi educaţia”.

Autostrada şi pasajul de la CET, finalizate anul viitor
Dorel Căprar s-a referit şi la investiţiile prevăzute în buget. „În ceea ce priveşte investiţiile, anul viitor se va finaliza şi tronsonul II al autostrăzii Nădlac – Arad şi pasajul de pe centura Aradului, de la CET. Sunt convins că acest act nu este mai mult decât o simplă şicană şi că Guvernul Ponta va putea lucra cu acest Buget încă de la 1 ianuarie 2015”, a declarat deputatul Dorel Căprar, preşedintele PSD Arad.

Trei subiecte „grele”
Deputatul Flavius Măduţa a spus că, dat fiind că ne aflăm în perioada sărbătorilor, se abţine de la declaraţii la adresa administraţiei locale, dar că imediat după ce acestea se vor încheia social-democraţii vor aborda trei subiecte „grele”: situaţia CET (Arad şi Hidrocarburi), Parcul Eminescu şi Cetatea Aradului.

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.