PSD susține că a readus legalitatea în CLM. Cum a pus PNL PRESIUNE pe OPOZIȚIE

PSD susține că a readus legalitatea în CLM. Cum a pus PNL PRESIUNE pe OPOZIȚIE

Consiliul Local Municipal a votat, sâmbătă, prelungirea contractului de salubrizare menajeră încheiat cu SC Polaris M Holding SRL. Principalii actori din CLM, respectiv reprezentanții PSD și PNL, nu au lăsat să treacă momentul fără a-l exploata politic.

„PSD Arad are o datorie morală față de cetățeni și o responsabilitate imensă, aspecte care ne obligă la o conduită etică, ce presupune justificarea votului din Consiliul Local Municipal în fața cețățenilor, dar și seriozitate și profesionalism în abordarea actului administrativ. Animați de aceste principii, consilierii locali social democrați au reușit să vină cu o soluție salvatoare în ceea ce privește situația critică a servicului public de salubrizare menajeră, circumstanță generată de diletantismul administrației Falcă, care i-a adus din nou pe arădeni într-un pericol iminent. Ne întrebăm însă retoric dacă este diletantism sau rea voință.În ambele cazuri este extrem de grav. La fel cum afirmam și ieri, nu vom accepta politizarea chestiunii sau capitalizarea ei doctrinară pe stânga sau dreapta, ci doar ideea că ne-am făcut corect datoria față de locuitorii orașului. Da, se poate însă spune că PSD a adus astăzi încă o dată legalitatea în CLM”, afirmă senatorul Mihai Fifor, președintele Consiliului Național al PSD

Consilierii PSD susțin că au depus o muncă de documentare serioasă pentru a găsi, ca și în cazul CET, o soluție legală aplicabilă pentru rezolvarea problemei servicului public de salubrizare menajeră din muncipiul Arad.

todor-chesa

„În acest timp PNL a considerat că problemele administrative ale arădenilor se rezolvă prin circ, prin gesturi publice teatrale, ostentative, aducând în derizoriu o chestiune atât de serioasă. Pentru noi important a fost de a găsi temeiul legal al prelungirii contractului de salubrizare pentru a asigura cetățenilor siguranța necesară. În acest sens PSD Arad a venit cu un amendament la hotărârea de consiliu în baza art. 104 din legea 98, lege ce se referă la concesiunile publice și care a oferit legitimitate demersului. Soluția propusă de noi, după cum era și normal, a fost unanim acceptată și votată în ședința Consiliului Local Municipal din această după amiază. Ne întrebăm bineînțeles de ce nu a fost identificată această soluție de către cei care aveau obligația să o facă, adică primarul Gheorghe Falcă și echipa sa. Edilul a preferat să absenteze și astăzi după apariția lapidară de ieri (n.r. – vineri), când nu a făcut altceva decât să rostească un scurt mesaj propagandistic redundant, care oricum nu rezolva problema ci doar o trimitea fals în zona politică. Mă bucur în schimb că am reușit, alături de colegii mei, să dăm dovadă de maturitate decizională și profesionalism pentru aducerea în legalitate a unei teme imperative care apăsa greu asupra arădenilor”, a declarat consilierul local municipal Adrian Todor (PSD).

De cealaltă parte, într-un comunicat de presă, reprezentanții PNL susțin că „în orice democrație este normal ca cetățenii să aibă ultimul cuvânt”.

„Astfel că, după dezastrul produs ieri (n.r. – vineri) de refuzul PSD-ului de a vota continuarea serviciilor de salubrizare, riscând ca de la 1 noiembrie Aradul să fie îngropat în gunoaie, astăzi la ședința Consiliului Local Municipal sute de arădeni (n.r. – mobilizați de aparatul de partid al PNL) îngrijorați de situația penibilă în care ar fi putut ajunge orașul nostru au participat la aceste luări de decizii importante. Simțindu-se presați de arădeni sau conștientizând într-un final gravitatea situației, consilierii PSD au votat în unanimitate Proiectul de hotărâre nr 341/2016  privind unele măsuri pentru asigurarea continuității serviciului public de salubrizare menajeră în municipiul Arad, adică au votat același proiect cu care au fost de acord în comisiile de specialitate acum 2 zile, urmând să refuze a-l vota ieri în ședința CLM, la comanda doljeanului Fifor și a condamnatului Dragnea. Arădenii nu s-au lăsat manipulați de politicienii ipocriți, corupți și fiind cetățeni responsabili  au venit la ședința de Consiliu pentru a demonstra că în Ardeal lucrurile se fac corect și cu bun simț.
Le mulțumim cetățenilor care au participat la această ședință, precum și administratorilor de blocuri și angajați ai companiei de colectare a deșeurilor, pentru că prezența lor în această sală au determinat consilierii PSD să acționeze, în sfârșit, în favoarea oamenilor”,
se arată într-un comunicat de presă al PNL Arad.

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.