Puskel Péter, desemnat Ambasador al Culturii Județului Arad

Puskel Péter, desemnat Ambasador al Culturii Județului Arad

Consiliul Judeţean Arad a fost astăzi gazda unui eveniment de excepţie: 50 de ani de activitate pentru publicistul arădean Puskel Péter.

Acesta şi-a pus amprenta pe parcursul Aradului în ultimii 50 de ani, nu doar prin cariera de jurnalist, ci şi prin scrierile sale istorice, dovedindu-se un neostenit căutător al reperelor de dezvoltare a Aradului, de-a lungul timpului.

Cu acest prilej, Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean Arad, l-a desemnat pe reputatul jurnalist Ambasador al Culturii Județului Arad. „Experiența jurnalistică i-a creat lui Puskel Peter un orizont de cunoaștere larg și îi alimentează setea de cunoaștere. În aceeași măsură îi imprimă și un ton obiectiv, corect, și o abordare echilibrată. În aceste cinci decenii pe care le sărbătorim astăzi, Puskel Peter este o voce autorizată și competentă în diseminarea etapelor relevante ale Aradului. Așa cum se întâmplă însă cu cei mai mulți intelectuali, munca sa va fi probabil mai apreciată în viitor decât este în prezent, de către cercetătorii Aradului pentru care volumele sale, articolele sale, sunt un instrument foarte bun de lucru. Astăzi, dl. Puskel se bucură de aprecierea noastră, a arădenilor care îl stimăm și îl admirăm, a celor care învățăm de la domnia sa. De aceea, am decis să onorăm eforturile pe care domnul Puskel Peter le face pentru promovarea valorilor Aradului, cu mijloacele care ne sunt la îndemână. Evenimentul de astăzi ne oferă prilejul să inaugurăm o formă de recunoștință pe care ne dorim să o permanentizăm. În calitate de președinte al Consiliului Județean Arad, îmi doresc să recompensăm efortul și devotamentul oamenilor noștri de cultură, a intelectualilor Aradului, și să îi aducem alături de noi, să îi consultăm, să învățăm din învățăturile lor”, a afirmat Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean.

La eveniment au luat parte personalităţi ale vieţii culturale, istorice şi academice arădene, reprezentanţi ai administraţiei şi jurnalişti, viceprimarul Aradului, Bognar Levente, Doru Sinaci, directorul Bibliotecii A.D. Xenopol, Peter Hugel, directorul Complexului Muzeal al Județului Arad, Andrei Ando, directorul de Comunicare și Strategii al Consiliului Județean.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.