PUZ-urile trecute prin CLM în ultimii doi ani, luate la puricat

PUZ-urile trecute prin CLM în ultimii doi ani, luate la puricat

Toate planurile urbanistice zonale votate în ultimii doi ani de Consiliul Local Municipal (CLM) Arad vor fi verificate de consilerii locali USR.

Consilierii locali USR Arad, Dorian Curcanu și Daniela Sabău, trag un semnal de alarmă cu privire la „închiderea ochilor” în cazul lucrărilor de construcții care au la bază planurile urbanistice zonale (PUZ-urile) trecute prin Consiliul Local Municipal.

Consilierii solicită luarea unor măsuri în cazurile în care proiectele executate nu respectă în totalitate condițiile stabilite prin votul consilierilor locali.

„Vom verifica toate PUZ-urile care au fost votate din septembrie 2020, de când USR a pășit în CLM, până în prezent. Vom merge la față locului și vom verifică dacă indicatorii de urbanism și celelalte aspecte ale PUZ-urilor au fost respectate: regim de înălțime, retrageri, procent de ocupare a terenului, coeficient de utilizare a terenului, numărul locurilor de parcare, procentul de spații verzi și multe altele. Îi cerem primarului în funcție, Călin Bibarț, să se asigure că prevederile în domeniul construcțiilor sunt respectate”, declară Dorian Curcanu, consilier local din partea USR Arad.

De altfel, consilierii atenționează inspectorii de zonă și celelalte departamente ale primăriei să nu treacă cu vederea neregulile, la presiunea politicienilor.

Toate acestea vin în contextul supunerii la vot a PUZ-ului unei dezvoltări rezidențiale de la marginea orașului, la ultima ședință ordinară a consiliului local.

„PUZ-ul a mai fost la vot în CLM, iar de data aceasta el a necesitat o «intrare» în legalitate. Actualizarea a survenit pe fondul nerespectării proiectului de către dezvoltator, străzile fiind construite la dimensiuni diferite față de ceea ce s-a propus inițial. Primăria Arad nu a luat absolut nicio măsură la acel moment, ci a ales să închidă ochii atunci când a observat că dezvoltatorul nu respectă ceea ce a fost agreat”, afirmă Daniela Sabău.

În cazul în care proiectele votate și executate nu vor respecta prevederile stabilite în CLM, cei doi consilieri vor depune plângeri la instituțiile de specialitate, iar cei responsabilii din cadrul Primăriei Arad, vor răspunde în fața legii.

Cuvinte cheie

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.