ATENŢIE! RADARE SUPER-INTELIGENTE, gata SĂ ARDĂ BUZUNARELE participanților la trafic în Ungaria

ATENŢIE! RADARE SUPER-INTELIGENTE, gata SĂ ARDĂ BUZUNARELE participanților la trafic în Ungaria

Vești proaste pentru șoferii indisciplinați în trafic care călătoresc în ţara vecină.

Cea mai mică încălcare a legii rutiere pe teritoriul Ungariei va fi depistată, începând cu această lună, fără nicio excepție.

Polițiștii ungari vor disciplină pe şoselele lor, așa încât, șoferii care circulă pe teritoriul Ungariei au motive serioase să fie mai atenţi când apasă pedala de acceleraţie.

Începând din luna aprilie, pe şoselele din Ungaria au fost amplasate 365 de radare performante, cu laser „Szupertraffipax”, cărora nu le scapă nimic. Amplasate pe stâlpi sau deasupra şoselelor, radarele super-inteligente funcționează non-stop. Acestea se adaugă altor 160 de radare de ultimă generaţie, „Traffipax”, achiziționate încă de anul trecut de poliția maghiară.

Vizaţi nu sunt doar vitezomanii, ci şi cei care decid să treacă neregulamentar de pe o bandă pe alta, sau să forţeze benzile de autobuz ori pistele de biciclete. Pe lângă viteza maşinii, aparatele citesc numerele de înmatriculare, identifică datele autoturismului şi ale şoferului și dacă verificarea tehnică periodică este expirată.

Radarele inteligente colectează aceste date, care sunt centralizate în două centre din Ungaria.

În ceea ce priveşte amenzile, este de aşteptat ca valorea lor să crească în perioada următoare în Ungaria. În prezent, amenzile sunt primite la domiciliu doar de cetăţenii maghiari, pentru maşinile înmatriculate în Ungaria.

Pentru maşinile înmatriculate în alte ţări, amenzile pentru contravenţiile depistate de radarele inteligente pot fi aplicate doar dacă maşina este oprită de echipaje de poliţie pe teritoriul Ungariei.

Ungaria dispune, însă, de un sistem de schimburi de date Eucaris (Sistem european de informaţii privind vehiculele şi permisele de conducere) prin care amenzile pot fi trimise şi în alte ţări în care sunt înmatriculate maşinile. În prezent, între România şi Ungaria, se lucrează la un protocol prin care amenzile din Ungaria vor putea fi primite şi de cetăţenii români, la domiciliu.

Aparatele de ultimă generație au fost achiziţionate printr-un proiect cu finanţare europeană în valoare de 14,5 miliarde de forinţi (46,4 milioane de euro). Poliţia maghiară a anunţat că intenţia este de a asigura un climat cât mai sigur în trafic şi nu de a aplica amenzi.

Sursa:  totalcar.hu

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.