Rafila a anunțat SFÂRȘITUL majorității RESTRICȚIILOR. Starea de alertă va fi ridicată

Rafila a anunțat SFÂRȘITUL majorității RESTRICȚIILOR. Starea de alertă va fi ridicată

Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, a aunțat aseară la TV că, în opinia sa, până la sfârșitul lunii martie ar trebui să scăpăm de majoritatea restricțiilor.

Ministrul a mai declarat că așteaptă și ridicarea stării de alertă.

„Opinia mea este că până la sfârșitul lui martie am putea să scăpăm de marea majoritate a restricțiilor, dacă intrăm pe un trend descrescător şi dacă situaţia asistenței medicale spitalicești nu mai pune niciun fel de probleme. Dacă se dovedeşte şi în România așa cum s-a dovedit şi în alte ţări că tulpina Omicron produce infecții ușoare, banale la marea majoritate a oamenilor, sigur că restricţiile vor fi ridicare. Eu aștept şi ridicarea stării de alertă. Sfătuiesc românii să mai avem răbdare şi poate ne gândim cum să reluăm şi diferite tipuri de activități”, a declarat Alexandru Rafila.

Ministrul a mai spus că România se află, la ora actuală, în vârful valului cinci al pandemiei de coronavirus. Oficialul a mai menționat că, în contextul actual de transmitere a tulpinii Omicron, care afectează și vaccinații, introducerea vaccinării obligatorii nu se justifică.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.