Parteneriatul dintre mediul economic și cel universitar este unul de succes atunci când ambii parteneri cooperează în folosul studenților.
Un asemenea succes poate fi considerat parteneriatul dintre Facultatea de Inginerie din cadrul Universității „Aurel Vlaicu” (UAV) și compania Textile Medicale Arad, cea mai mare filială de producție a grupului francez Thuasne, activ în producția de textile specializate pentru industria medicală. Un parteneriat care pentru studenții arădeni de la inginerie textilă înseamnă nu doar posibilitatea unui loc de muncă ci și șansa de a învăța în laboratoare performante. Compania Textile Medicale a sponsorizat Facultatea de Inginerie din cadrul universității arădene de stat cu echipament de laborator în valoare de 18.000 lei, 5.000 de euro pentru achiziționarea unui soft specializat pentru tricotaje și cu o mașină de tricotat în valoare de 30.000 euro.
La evenimentul organizat în cadrul facultății arădene au fost prezenți rectorul UAV, prof.univ.dr. Ramona Lile, managerul general Textile Medicale, ing. Valentina Botaș, dl. Laurent Mertinet, directorul de producție al societății Thuasne, profesorii facultății și studenți.
„Este o bucurie pentru noi să fim alături de partenerii noștri de la compania Textile Medicale și să le mulțumim pentru buna colaborare și implicare în procesul de învățământ. Sponsorizările primite au contribuit la creșterea calității actului educativ și cu siguranță oferă studenților șansa de a lucra cu noile tehnologii”, a declarat rectorul UAV, prof.univ.dr. Ramona Lile. În alocuțiunile lor, cei doi reprezentanți ai companiei specializate în textile medicale au punctat importanța acestui parteneriat pentru companie, au apreciat relația cu universitatea arădeană de stat și dorința de a dezvolta și mai mult această colaborare.
Un cuvânt de apreciere atât din partea conducerii UAV cât și din partea partenerilor pentru colectivul de cadre didactice al facultății de inginerie, specializarea inginerie textilă, care reușesc să ofere studenților o pregătire complexă și șansa de a face o carieră din meseria de inginer în domeniul industriei textile.
Lasă un comentariu