RĂSTURNARE DE SITUAȚIE în cazul AVIONULUI DETURNAT: „Teroristul” este, de fapt, un „IDIOT”. REACȚIA DURĂ a oficialilor egipteni!

RĂSTURNARE DE SITUAȚIE în cazul AVIONULUI DETURNAT: „Teroristul” este, de fapt, un „IDIOT”. REACȚIA DURĂ a oficialilor egipteni!

Haos în spațiul aerian din Cipru, marți, după ce pilotul unui avion plin cu zeci de pasageri a anunțat turnul de control că un pasager a amenințat că detonează centura cu explozibili pe care o are asupra sa.

Avionul a aterizat într-o zonă specială, izolată, a aeroportului din Larnaka, iar autorităţile cipriote au început negocierile cu suspectul, care a eliberat, treptat, din pasageri.

Bărbatul care a deturnat avionul este un egiptean de 27 de ani, identificat de Ministerul de Externe cipriot ca fiind Seif Eldin Mustafa. Se pare că tot ceea ce-și dorea era, de fapt, să discute cu fosta nevastă, care locuieşte acum lângă Larnaka. El a aruncat o scrisoare de patru pagini, scrisă în arabă, destinată fostei sale soţii, cu care a şi cerut să stea de vorbă. Reuters scrie că acesta şi-ar fi schimbat cererile între timp şi acum vrea eliberarea mai multor femei din închisorile egiptene. Mai multe surse sugerează că bărbatul încearcă, de fapt, să obţină azil în Cipru.

Cursele aeriene au fost deviate ori reţinute la sol din cauza incidentului. Printre pasagerii blocați ore în șir în aeroportul din Larnaka s-au numărat şi mulţi români.

Forţele de securitate nu au găsit explozibil la bordul avionului.

Oficiali din Ministerul Afacerilor Externe egiptean au confirmat că bărbatul a deturnat avionul din „motive personale”: „Nu e un terorist, e un idiot. Teroriştii sunt nebuni, dar nu sunt proşti. Ăsta e prost”, au declarat reprezentanţii ministerului.

 

UPDATE/ BREAKING NEWS: AVION cu zeci de persoane la bord, DETURNAT în zbor: S-a întâmplat în urmă cu puțin timp!

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.