Răsturnare de situație în cazul incidentului feroviar în care a fost implicat trenul IR Arad – București. A fost, totuși, ACCIDENT

Răsturnare de situație în cazul incidentului feroviar în care a fost implicat trenul IR Arad – București. A fost, totuși, ACCIDENT

Răsturnare de situație în cazul incidentului feroviar în care a fost implicat trenul IR 1822, care circula pe ruta Arad – București, autoritățile declarând că a fost, totuși, vorba despre un accident.

Inițial, CFR a anunțat că marfarul a deraiat, iar trenul de pasageri a frânat brusc pentru a evita impactul, în totală contradicție cu se s-a întâmplat de fapt: trenul de călători a trecut pe semnalul oprire, a ajuns din urmă și a lovit violent trenul de marfă încărcat cu autoturisme, în urma impactului trei vagoane ale acestuia din urmă deraind.

„La ora 3.55 un tren de călători care circula pe ruta Arad – București Nord, la intrarea în stația Roșiori Nord, a ajuns din urmă un tren de marfă încărcat cu mașini Ford. În urma acestei ajungeri din urmă și tamponări violente fiind deraiate ultimele trei vagoane din trenul de marfă”, a declarat la DIGI 24 Laurenţiu Dumitru, directorul Agenției de Investigație Feroviară, cel care anchetează accidentul.

În urma accidentului feroviar, 12 persoane au fost rănite, patru dintre acestea au fost transportate la spital iar celelalte opt au fost evaluate medical la fața locului.

În ceea ce privește informațiile contradictorii, încă nu este clar dacă a fost vorba doar despre o neînțelegere sau despre o încercare de mușamalizare.

Sursa foto: Inspectoratul pentru Situații de Urgență Teleorman

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.