Rata de INFECTARE în România, tot MAI MARE. Ce spune Ministrul Sănătății despre un posibil LOCKDOWN

Rata de INFECTARE în România, tot MAI MARE. Ce spune Ministrul Sănătății despre un posibil LOCKDOWN

Cazurile de infectare cu noul coronavirus sunt tot mai multe, iar autoritățile din România impun restricții tot mai stricte. De asemenea, românii sunt speriați de un posibil lockdown, iar Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, vine cu lămuriri.

Odată cu creșterea numărului de cazuri mai multe localități au intrat în scenariul roșu, ceea ce înseamnă o serie de măsuri restrictive. Elevii urmează cursurile online, restaurantele și cafenelele sunt închise în interior sau pot utiliza doar 30% din capacitate, masca este obligatorie în toate spațiile atât închise, cât și deschise, etc.

În acest context s-a discutat și despre posibilitatea unui nou lockdown, însă Tătaru spune că nu este cazul.

„Cred că ar trebui să învățăm ceva sau să ne amintim. Restricțiile pe care le impunem local, în fiecare comunitate unde avem o transmitere accentuată, sunt măsuri care ar trebui să rămână și pentru o perioadă de după, când vedem că avem o scădere a numărului de cazuri. Haideți să ne amintim că noi am avut o scurtă perioadă de număr de cazuri mici, 1-8 iunie, 120-140 de cazuri. Din punctul meu de vedere, sunt niște repere pe care trebuie să le avem. Demonstrația pe care am făcut-o atât noi, cât și organizațiile internaționale este faptul că portul unei măști, o distanțare și un dezinfectant pot scădea numărul de infectări. Nu spune nimeni că îl putem opri la 0”, a declarat Ministrul Sănătății, potrivit realitatea.net.

„Nu cred că ar trebui să ne gândim la un lockdown. Nu cred că trebuie să ne întoarcem la a închide total. Suntem într-o situație în care avem niște reguli în desfășurare a tuturor activităților și pe care ar trebui să le respectăm. Aici este problema. Eu nu văd de ce am închide noaptea dacă lucrurile nu sunt respectate ziua”, spune Nelu Tătaru.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.