Razie a polițiștilor arădeni în municipiu și județ (FOTO/VIDEO)

Razie a polițiștilor arădeni în municipiu și județ (FOTO/VIDEO)

Polițiștii rutieri din municipiul și județul Arad au desfășurat în data de 11 mai, cu sprijinul Inspectoratului de Jandarmi Județean Arad,  o razie în mediul urban și rural, cu scopul impunerii disciplinei în trafic și reducerii riscului rutier.

În cadrul activităților au fost aplicate 344 de sancțiuni contravenționale, din care 114 pentru nerespectarea vitezei legale de deplasare, 72 pentru nepurtarea centurii de siguranță, 10 pentru folosirea telefonului la volan, iar restul pentru alte abateri.

Valoarea sancțiunilor a fost de 133.520 de lei, fiind reținute 7 permise de conducere, retrase 18 certificate de înmatriculare și constatate 10 infracțiuni la regimul rutier ( conducere fără permis de conducere / suspendat și conducere autovehicul neînmatriculat).

„La data de 11 mai a.c., polițiștii Secției 1 Rurală Arad au fost sesizați despre un eveniment rutier, soldat exclusiv cu pagube materiale. Din primele cercetări a reieșit că, un bărbat de 64 de ani, din Sântana, în timp ce conducea un utilaj agricol pe D.J. 709, a intrat în coliziune cu un microbuz, condus de o femeie de 42 de ani. Din verificări a reieșit că șoferul utilajului agricol nu deține permis de conducere pentru nici o categorie, iar testarea cu aparatul alcooltest a indicat că nici un șofer nu se afla sub influența alcoolului.

Totodată, cu ocazia intervenției la evenimentul rutier, a mai fost depistat un bărbat de 38 de ani, din Sântana, în timp ce conducea un tractor în cuplaj cu o remorcă, pe D.J. 709.

Din verificări a reieșit că șoferul tractorului nu deține permis de conducere pentru nicio categorie, iar remorca nu este înregistrată în circulație.

Din probatoriul administrat în cauză a reieșit că utilajul agricol și tractorul cu remorcă ar fi fost încredințate spre a fi conduse, de către un bărbat de 54 de ani.

Conducătorul utilajului agricol și al tractorului au fost reținuți pentru 24 de ore, cercetările fiind continuate sub supravegherea procurorului de caz, într-un dosar penal, întocmit pentru conducerea unui vehicul neînmatriculat, conducerea unui vehicul fără permis de conducere și încredințarea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii unui permis de conducere.”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Arad.

Sursa foto/video: IPJ Arad

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.