RAZIE a polițiștilor locali, în mai multe CARTIERE ARĂDENE. Au aplicat SANCȚIUNI URIAȘE

RAZIE a polițiștilor locali, în mai multe CARTIERE ARĂDENE. Au aplicat SANCȚIUNI URIAȘE

Direcția Generală Poliția Locală Arad a demarat acțiuni mixte în teren, pe cartiere, cu participarea mai multor echipaje ale serviciilor de ordine publică, circulație, protecția mediului și control comercial.

Verificările se vor desfășura zonal, fiind vizate arealele cel mai frecvent semnalate de cetățeni și cu cele mai numeroase acte contravenționale. Pentru a veni în întâmpinarea cetățenilor ce solicită o abordare mai incisivă a problemelor recurente, acest mod de lucru va presupune intervenții săptămânale în cel puțin trei cartiere ale municipiului Arad, informează DGPLA.

Angajații DGPL vor acționa pentru:
– identificarea cerșetorilor, a copiilor lipsiți de supravegherea și ocrotirea părinților sau a reprezentanților legali, a persoanelor fără adăpost, verificându-se respectarea normelor legale privind conviețuirea socială;
– descurajarea contravențiilor privind oprirea, staționarea, parcarea autovehiculelor, accesul interzis, încălcarea normelor legale privind masa maximă admisă și accesul pe anumite sectoare de drum, dispunându-se măsuri de ridicare a autovehiculelor staționate neregulamentar;
– identificarea bunurilor abandonate pe domeniul public sau privat al statului, verificarea salubrizării străzilor, a căilor de acces, a zonelor verzi, a rigolelor;
– respectarea normelor legale privind desfășurarea comerțului stradal și a activităților comerciale, verificarea legalității activităților de comercializare a produselor, persoane fizice și juridice autorizate și producătorilor particulari.

Acțiunea din data de 26 iunie s-a desfășurat între orele 09.00 a.m. și 12.00 a.m., în cartierul Pârneava, inclusiv ieșirea din Alfa spre strada Mărului. Au fost legitimate 32 persoane și au fost aplicate 16 sancțiuni, în cuantum de 11.100 lei pentru următoarele contravenții: lipsă autorizație/vignetă acces pe zona B a municipiului, consum de băuturi alcoolice pe domeniul public, nemenținerea salubră a trotuarelor, zonelor adiacente imobilelor și spațiul verde, nedeținerea autorizațiilor de alimentație publică, a autorizațiilor de funcționare, nedeținerea orarului de funcționare.

În măsura în care veți surprinde activități de natură contravențională, a căror sancționare este în competența polițiștilor locali, DGPL vă recomandă să le semnalați de îndată la numărul de telefon al dispeceratului: 0257-939 (apel gratuit).

  1. Frecție la picior de lemn (sau acțiune de imagine – praf în ochii proștilor)!
    Amenzile nu le va plăti nimeni, comercianții de țigări își fac treaba mai departe nestingheriți, mașinile vechi sunt tot acolo, salubrizarea nu s-a îmbunătățit, șamd. Singurele cu adevărat afectate sunt băbuțele care mai fac un leu cu ceapă verde și pătrunjel. În piața Miorița este loc pentru tarabe cât vrei, dar nu e voie (de ce?), iar femeile sărace vând pe trotuar, riscând amenzi și confiscarea puținului cules din micuța lor grădină.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.